Loosdrecht Natuurgebied?
Loosdrecht, 24 oktober 2006

In kringen van agrarische ondernemers in Loosdrecht is onrust ontstaan door de plannen van de Provincie. Die wil een natuurgebied maken.

De provincie heeft een plan gemaakt voor het gebied van de Gooi- en Vechtstreek. In dat plan, dat in de portefeuille van gedeputeerde Albert Moens (GL) zit, moet er rond de Egelshoek en de Ster minder agrarische activiteit en meer natuurgebied komen.

Morgen gesprek

De ondernemers zijn bang dat driekwart van het gebied van Loosdrecht tot natuurgebied wordt verklaard, waardoor hun werkzaamheden in de knel komen. Wim Steman van kwekerij Andromeda deed een oproep om naar een bijeenkomst met de gedeputeerde te komen. Die bijeenkomst vindt morgen plaats. Uitgenodigd zijn de eigenaren en pachters van minimaal één hectare grond in het gebied. Een vorig gesprek met de gedeputeerde verliep heftig.

Vrijwillig?

De ondernemers willen o.a. weten of hun medewerking aan de plannen een eigen keuze is, of dat er tot onteigening van grond wordt overgegaan als medewerking uit blijft. Gert Zagt, raadslid van DBL, denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen.Volgens hem is er nog nooit grond onteigend om er natuurgebied van te maken. Een andere kwestie is dat het grondwaterpeil verhoogd zal worden. Volgens Steman krijgt heel Nieuw-Loosdrecht daar last van.

 

 

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann