Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBW: Tegen OZB verhoging

Wijdemeren, 10 oktober 2006

Dorpsbelangen Wijdemeren gaat met onderstaand persbericht de barricaden op in de strijd tegen belastingverhogingen, zoals B en W die voorstellen.

Persbericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Bericht voor alle inwoners van Wijdemeren van Dorpsbelangen Wijdemeren

Met stijgende verbazing en toenemende woede hebben fractie en bestuur van Dorpsbelangen Wijdemeren kennis genomen van de volkomen onverwachte belastingverhogingen die het college van B en W voor 2007 wil doorvoeren.

Een verhoging van de OZB met 11%, een verzwaring van de afvalstoffenheffing met 60.000 euro en een toename van het rioolrecht met 112.000 euro.

Een citaat uit het college programma, "Vol vertrouwen verder", ondertekend door CDA, VVD, PvdA en Groen links, pagina 14:

"Er zal deze periode geen belastingverhoging plaatsvinden behoudens de inflatie correctie"

Het leek een keiharde toezegging, maar de politiek laat de inwoners van Wijdemeren voor de zoveelste maal in de steek. Het zijn waardeloze woorden, die - zie ook de verkiezingsprogramma' s - blijkbaar tot doel hadden de mensen zand in de ogen te strooien.

Vol vertrouwen verder is niets minder dan een navrante leugen van bestuurders die het met hun eens gegeven woord niet zo nauw nemen.

Dorpsbelangen Wijdemeren zal er in de gemeenteraad alles aan doen om deze leugenachtige politiek een halt toe te roepen. De fractie zal met alternatieven komen om te bewijzen, dat de financiële problemen ook op een andere manier kunnen worden opgelost.

Fractie en bestuur van Dorpsbelangen Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 17º Naar volgende bericht