WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zoeken in de WWK
Wijdemeren, 2 november 2006

Op de homepage van de WWK is een zoekbalkje aangebracht. Heel erg handig. Maar u moet nog even iets erbij weten. Wat uitleg.

De Wijdemeerse Webkrant staat op twee websites. De actuele website (wijdemeersewebkrant.nl en wijdemeren.com/webkrant) en het archief (plassennet.xs4all.nl).

De actuele site bevat het afgelopen jaar aan nieuws. Het archief bevat de afgelopen ruim tien jaar.

Wat zoekt u en van wanneer?

Het gevolg is dat als u gaat zoeken, dat het dan van belang is of u zoekt in de actuele site (het afgelopen jaar, enkele honderden berichten) of in het archief (ruim tien jaar, duizenden berichten). Als u een bericht van vier jaar geleden zoekt, dan vindt u dat niet op de actuele website.

Het balkje op de homepage zoekt in de actuele website. Prima dus om een bericht te zoeken van de afgelopen maanden.

Overigens gebrukt u de pagina's van de actuele website en het archief door elkaar, zonder dat u het merkt. Als er in de actuele webkrant een link staat naar een bericht dat ouder is dan een jaar en u klikt daarop, dan ziet u dat oude bericht, dat dan uit het archief komt.

Zoeken in het Archief

Op de zoekpagina kunt u uitgebreid Zoeken Er staat een Google zoeker op het archief en een script. Google indexeert pagina's. Dat wil zeggen dat niet ieder woord in het archief met Google gevonden kan worden. Het script doet dat wel. Het zoekt woord voor woord het hele archief door naar een woord of naar een combinatie van woorden. U moet dan wel even een minuut geduld hebben.

Meer uitleg vindt u op de zoekpagina.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann