WIJDEMEERSE WEBKRANT
Held uit Loosdrecht
Wijdemeren, 2 november 2006

Vanmiddag om vier uur kreeg de heer M.J. Timman uit Loosdrecht de bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester Don Bijl.


V.l.n.r. de heer Timman, burgemeester Bijl en mevrouw Timman.

De heer Timman redde vorig jaar in Beemster een automobiliste die vast zat in haar brandende auto.


De heer Timman met de medaille en de oorkonde.

Het was een kleine bijeenkomst met een vijftiental aanwezigen. Onder de aanwezigen was ook burgemeester Brinkman van Beemsteren een delegatie van de brandweer van Beemster.


Achter de bloemen burgemeester Brinkman van Beemster.
Rechts de brandweerdelegatie uit Beemster.

De beide burgemeesters benadrukten dat er in de maatschappij ook veel goede dingen gebeuren. Zij waren blij dat door middel van het Carnegie Heldenfonds ook aandacht geschonken wordt aan dit soort zeer positieve gebeurtenissen.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Dhr. Timman uit Loosdrecht ontvangt bronzen medaille voor redden verkeersslachtoffer

De heer M.J. Timman (61 jaar) uit Loosdrecht is een ware held. Vorig jaar september redde hij een 25-jarige vrouw uit een brandende auto. Voor deze bijzondere daad ontving hij donderdag 2 november 2006 de bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester mr. D. Bijl.

Op 22 september 2005 vond op de rijksweg A7 een ernstig auto-ongeluk plaats. Bij een beginnende file klapte een 25-jarige automobiliste uit Heerhugowaard met hoge snelheid boven op een personenauto. Vrijwel onmiddellijk vlogen beide auto’s in brand. De chauffeur van de voorste auto kon direct uitstappen, de automobiliste kon dat niet. Door de klap zaten de portieren van haar auto vast. Uit angst voor het exploderen van de benzinetank durfde geen van de omstanders iets te doen. Gelukkig kwam de heer M.J. Timman uit Loosdrecht wel in actie. Met een brandblusser sloeg hij de achterruit van de auto in en trok het slachtoffer naar buiten. Een paar minuten later explodeerde de benzinetank.

Over de stichting

De stichting Carnegie Heldenfonds is in Nederland op 26 juni 1911 opgericht. De stichting beloont of onderscheidt mensen die met gevaar voor eigen leven iemand (proberen te) redden. De bronzen medaille wordt gemiddeld achttien keer per jaar uitgereikt.

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK/Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann