Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Taxatie Oud Speelgoed

Loosdrecht, 17 mei 2006

Dinky Toys, stoommmachines, poppen en nog veel meer. U kunt oud speelgoed op 28 mei laten taxeren in Kasteel Sypesteyn.

Perbericht

Taxatie Oud Speelgoed

Op zondag 28 mei organiseert Kasteel Sypesteyn in samenwerking met deskundige medewerkers van het Speelgoedmuseum Toy Gallery uit Brummen een taxatiemiddag voor oud- en antiek speelgoed.

Belangstellenden zijn van 13.00 tot 16.30 uur welkom met allerlei soorten speelgoed uit het (verre) verleden. Dierbaar en zuinig bewaard, teruggevonden op zolder bij een a.s. verhuizing? Breng uw blikken treinen, soldaatjes, stoommachines, oude poppen en Dinky Toys mee voor deze experts die u gratis meer informatie geven.

Vooroorlogse autootjes, lievelingsdieren, speelgoedsoldaatjes, oude spellen en puzzels etc. Ook kinderboeken en na-oorlogs Japans speelgoed heeft de belangstelling van onze experts. Waar mogelijk worden tevens tips voor het restaureren van kapot speelgoed gegeven. Aan de taxaties zijn geen kosten verbonden. U kunt zich melden bij het koetshuis.

In Kasteel Sypesteyn zelf is nog tot 5 juni de tentoonstelling "Speelgoed uit (over)grootmoe­derstijd" te bezichtigen, die samen met dezelfde medewerkers is georganiseerd. Kom deze laatste weken nog eens kijken naar de bijzondere dieren van stof, papiermaché en hout, of de oude speelgoed molentjes, treinen en auto's van metaal. En voor de echte liefhebber zijn er heel oude popjes met porseleinen- of wassen hoofdjes!

De tentoonstelling is heel speels ingericht met leuke gedichten bij de verschillende vitrines. Wilt u een rondleiding in het kasteel volgen dan kunt u daarvoor een kaartje kopen in de portierswoning/het winkeltje tegenover de taxatie. Speciaal voor deze middag geldt een flinke korting op de entreeprijs. Wilt u zeker zijn van een kaartje, dan kunt u telefonisch (035-5823208) of per email ( info@sypesteyn.nl ) reserveren. U krijgt er in het kasteel een kopje koffie bij.... Er zijn rondleidingen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur! Kom op tijd want vol = vol.

Informatie over de taxatie is te krijgen bij dhr. F. Schalkwijk, 035-6019101


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 22º Naar volgende bericht