Rik Jungmann

---

G&E/WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wim Fecken presenteert Boek

's-Graveland, 9 juni 2006

Wim Fecken verdiept zich al jaren in de historie van 's-Graveland. Daarover publiceerde hij al eerder. Gisteren presenteerde hij een nieuw boek.

In restaurant 't Swaentje aan het Noordereinde in 's-Graveland hield auteur Wim Fecken gistermiddag een nieuw boek van zijn hand ten doop. De titel van het boek is "'s-Graveland in vuur en vlam".

In zijn boek beschrijft hij de branden die de afgelopen eeuwen hebben plaatsgevonden in 's-Graveland. Hij vertelt er bijbehorende anekdotes bij waardoor het boek niet een droge opsomming van feiten is geworden. Ook laat hij zien welke maatregelen werden genomen om branden te voorkomen.

Zijn boek is voor € 16 te koop. Hij verkoopt het zelf vanuit huis, Julianaweg 16 in Kortenhoef. Bellen of mailen met de auteur kan ook. Tel. 035 6560226 en email wimfecken@hotmail.com.

Kenner van de Historie

Enkele jaren geleden schreef Fecken een boek over joodse families in 's-Graveland door de eeuwen heen, waarbij ook de kleine joodse begraafplaats in Kortenhoef de revue passeerde.

Hij liet in 2003 van zich horen in het debat over de toekomst van de theekoepel van Land en Bosch aan de Leeuwenlaan. De theekoepel was eigendom van de gemeente. Er werd toen gesproken over het eventuele gebruik van de koepel of verkoop door de gemeente.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht