Rik Jungmann

Douwe van Essen, Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bouw Muziekgebouw gestart

Kortenhoef, 21 juli 2006

Aan De Kwakel in Kortenhoef kwam wethouder Wim Lorjé gisteravond de eerste bouwactiviteit uitvoeren voor het muziekgebouw.

Simone Stevens van de Gooi- en Eemlander trotseerde de hitte, was erbij en schreef in de krant over de grond die Wim Lorjé symbolisch, als startsein voor de bouw, verplaatste en de muziek die de gebeurtenis begeleidde..

Hoofdpijndossier


Gras in de goot, verrotte daklijst

Muziekgebouw 't Akkoord (2003)

De verenigingsgebouwen aan De Kwakel vormen al tien jaar een onderwerp van zorg voor de gemeente. Zij verkeerden in zeer slechte staat. Soms dreigden zij gesloten te worden vanwege onveiligheid. Dan werden zij weer enigszins opgelapt om nog even mee te gaan.

In 's-Graveland werd in de jaren negentig het gebouwenplan bedacht. Een plan om in één klap, met geld dat vrij kwam uit de verkoop van grond aan het Noordereind (Plutoterrein), alle verenigingen en de brandweer van een nieuw onderkomen te voorzien. Omdat de verkoop van die grond tegenzat, sneuvelde het plan op 30 januari 2004 in de (inmiddels) Wijdemeerse raad.

Daarna zocht en vond het college gaandeweg andere mogelijkheden om toch de schrijnende huisvesting van de zeeverkenners, de muziekverenigingen, de toneelvereniging, de konijnenfokkers en de postduivenhouders te verbeteren.

Onder Dak

Gisteren startte wethouder Wim Lorjé de bouw van een nieuw gebouw voor BMOL en Amicitia, de 's-Gravelandse en Kortenhoefse muziekverenigingen. In mei volgend jaar kan het gebouw in gebruik worden genomen.

De postduivenhouders en de konijnenfokkers hebben al enige tijd een nieuw gebouwtje. In het stuk van Simone Stevens spreekt voorzitter Herman Blokker, van de KKV (Kortenhoefse Konijnenfok Vereniging) wel zijn zorg uit over de financiële gevolgen voor de twee kleine verenigingen. Hij betwijfelt of de duivenhouders en de konijnenfokkers samen wel de huur op zullen kunnen brengen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 31 Naar volgende bericht