WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen goed woord voor Koster
Wijdemeren, vr 22 december 2006

Jan van den Broeck, raadslid voor het CDA, reageert op het stuk van Cor Koster om een nominatie in te stellen. Hij is erg boos op Koster.

ingezonden brief

Reactie op nominatie van Koster

Als de heer Koster een nieuwe rubriek 'NOMINATIE" in het leven wil roepen dan denk ik meneer Koster; ga uw gang. En dat hij dit doet als burger vind ik ook nog geen probleem. Maar de heer Koster is (en dat vergeet hij) wel voorzitter van het CDA, en dat hij daarbij zijn CDA mensen weer eens in een verkeerd daglicht zet gaat mij te ver. In zijn "voorschot" vraagt hij wat we moeten met: "College en raadsleden". Hier straalt weer eens de minachting van af van iemand die totaal niet weet wat mensen beweegt, wat mensen bezig houdt en zelf totaal niet in deze samenleving staat.

Als Koster ongenuanceerd stelt dat Neef alleen in het nieuws komt met de affaire Gerard Torsing dan ben je niet op de hoogte van deze zaak, terwijl hij dit als voorzitter exact had kunnen weten hoe de zaak werkelijk in elkaar steekt. Je geeft daarmee onnodig voeding aan de negatieve opinie en de oppositie partijen. (een Voorzitter van het CDA onwaardig).

Als Koster ongenuanceerd stelt dat je van de raadsleden niets hoort, dan vind ik het een grove tekortkoming van de voorzitter, dat hij niet weet dat raadsleden en zeker van het CDA 3,4 of soms vijf avonden in de week voor Wijdemeren en het CDA op pad zijn. Dan ben je een voorzitter van het CDA onwaardig.

Als Koster ongenuanceerd stelt dat we niet veel horen over bouwen ook dan weet de heer Koster weer niet wat voor problemen er zijn rond: bezwaren, bestemmingsplannen, vergunningen, grondeigenaren, vervuiling, milieu, stedenbouwkundige adviezen en wat al niet meer aan problemen waar je tegen aan loopt als je wilt bouwen.

Zowel raad als college wilen niets liever dan bouwen, maar we hebben wel te maken met de nodige procedures en problemen. En die nemen ongewild veel tijd in beslag.

Overigens meneer Koster; U bouwt zelf ook niet!!! U breekt alleen maar af!!! En in dit geval het CDA.

Als Koster een ongenuanceerde, schandalige en uiterst vervelende link legt tussen een raadslid van de VVD en de fractievoorzitter van DBL, dan begrijp ik dus echt niet meer waar hij mee bezig is. Je kwetst daarmee op ongenuanceerde wijze openbaar bestuurders. ( CDA onwaardig) De oproerkraaiers worden in dit stukje door Koster de hemel in geprezen.

Daarom stelde Wim Neef ook terecht in zijn reactie: Misschien is daar plaats voor U. Wat mij betreft zo snel mogelijk.

Kortom het stukje uit de pen van de heer Koster is het CDA onwaardig. Na eerdere ongenuanceerde uitlatingen van Koster heb ik zelf het bestuur al eens een brief geschreven dat deze man beter kan vertrekken als voorzitter van het CDA. Deze kwestie is toen uitgesproken en met de mantel der liefde bedekt. Ik hoop dat het bestuur nu eindelijk eens inziet dat Koster als voorzitter beter kan vertrekken. Mocht het bestuur zelf geen ledenvergadering uitschrijven voor het vertrek van de heer Koster, zal ik het bestuur verzoeken tot het uitschrijven van een ledenvergadering om een snel vertrek van Koster te bewerkstelligen

Tot zover wil niets meer te maken met de voorzitter van het CDA en distantiëer ik mij van zijn verdere mening en uitlatingen..

Jan van den Broeck
Raadslid CDA
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief