WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ophaalschema GAD
Wijdemeren, ma 18 december 2006

De komende weken wijkt het ophaalschema van het huisvuil flink af. De groenbak krijgt vrijaf. Snoeien en het konijnenhok verschonen is er even niet bij.

persbericht

De GAD rond de feestdagen
Groene bak vrij met de feestdagen

De GAD heeft ervaren dat het overslaan van het inzamelen van GFT-afval (groene containers) rond de feestdagen geen problemen oplevert. De GAD heeft daarom besloten de groene bak ook dit jaar weer vrij gegeven rond Kerstmis en Nieuwjaarsdag.

Dit betekent dat het legen van de groene containers voor alle huishoudens één keer vervalt. Daarna haalt de GAD het GFT-afval weer gewoon volgens schema op.

Aangepast ophaalschema

De groene minicontainers worden in de periode van 25 december 2006 t/m vrijdag 5 januari 2007 niet geleegd. De grijze minicontainers worden i.p.v. op maandag 1e kerstdag op zaterdag 23 december 2006 geleegd; i.p.v. op dinsdag 26 december worden de grijze minicontainers op woensdag 27 december geleegd. De huisvuilzakken worden alle op woensdag 27 december opgehaald.

Ophaalschema kerstbomen in (mini-)containerswijken:

Laagbouw: Van dinsdag 2 t/m vrijdag 12 januari 2007 aanbieden op de ophaaldag (zie ophaalkalender)van de groene container (deze wordt in de 1e week van januari 2007 niet geleegd).
Hoogbouw: Donderdag 4 of donderdag 11 januari 2007 aanbieden bij de boven- en ondergrondse containers.

Ophaalschema kerstbomen centrumgebieden (huisvuilzakkenwijken):

Donderdag 4 januari 2007 – ’s-Graveland , Hilversum en Huizen
Vrijdag 5 januari 2007 – Bussum. Muiden, Naarden en Weesp.
De bomen moeten op de ophaaldag om 07.30 uur aan de weg liggen. De GAD haalt de bomen apart op! U kunt uw boom uiteraard ook zelf brengen naar een GAD-scheidingsstation. De kerstbomen gaan voor verwerking naar een composterings-bedrijf. In verband hiermee wordt u verzocht plastic of stenen potten te verwijderen, bomen mogen wel voorzien van kluit of kruis worden aangeboden.

De GAD rond de jaarwisseling

Misbruik minicontainers

Om schade door vuurwerk en baldadigheid geen kans te geven vraagt de GAD de inwoners van Gooi en Vechtstreek de minicontainers rond de jaarwisseling op een veilige plek (op eigen terrein) neer te zetten.

Glasbakken

Alle lege flessen en glazen potten waar geen statiegeld op zit kunnen, zonder doppen of kurken, in de glasbak. Er staat altijd wel een glasbak in de buurt. Maar rond de jaarwisseling is de kans op volle glasbakken groot. Ook zijn er glasbakken uit voorzorg tijdelijk weggehaald. De GAD vraagt u hier rekening mee te houden en uw glas zoveel mogelijk na afloop van de feestdagen naar de glasbak te brengen. Laat de dozen en/of plastic zakken niet liggen bij de glasbak.

Textielcontainers

Rond de jaarwisseling zijn alle textielcontainers in de regio Gooi en Vechtstreek afgesloten. De GAD vraagt u hier rekening mee te houden en uw gebruikte textiel te bewaren tot na de feestdagen of te brengen naar een scheidingsstation.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief