WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemeentenieuws weer Lokaal
Loosdrechts, zo 17 december 2006

Afgelopen vrijdagmiddag ondertekende de gemeente het contract voor publicatie van het gemeentenieuws in de drie lokale bladen.

Het besluit om met het gemeentelijke nieuws terug te keren naar de lokale bladen werd al op 26 september van dit jaar genomen. Vrijdagmiddag werd bij Drukkerij Ten Herkel, waar de Nieuwsster gedrukt wordt, het contract getekend tussen de gemeente en de uitgevers van de lokale bladen, Ten Herkel en Dunnebier. Van de kant van de gemeente waren voor de ondertekening burgemeester Don Bijl en gemeentesecretaris Jan Visser aanwezig.

Einde aan Discussie

Daarmee komt een eind aan de discussie over de bezorging van het Wijdemeren Journaal, die de afgelopen jaren vaak de raadszaal beheerste. Op 2 januari 2004 werd het Wijdemeren Journaal voor de eerste keer bezorgd. Onder aanvoering van wethouder Ties Hagen nam het vorige college het besluit om met de Gooi- en Eembode in zee te gaan. Dat besluit bleef omstreden. Er werd veel geklaagd over de bezorging. Voor de gemeente was dat reden om een postservice in het leven te roepen. Ook de lokale bladen waren niet blij en vonden dat de strijd om het gemeentenieuws niet eerlijk verlopen was. Veel lezers van de lokale bladen waren ongelukkig met het feit dat zij daarin geen officiële gemeenteberichten konden vinden.

Die onvrede mondde uit in uitspraken van de politieke partijen tijdens de campagne, dat het nieuws terug zou gaan naar de lokale bladen. Op 26 september nam het college dan ook het besluit om terug te gaan, hetgeen de inleiding was voor de contractondertekening afgelopen vrijdagmiddag.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief