WIJDEMEERSE WEBKRANT
Winter bij Natuurmonumenten
's-Graveland, vr 15 december 2006

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert in de winter allerlei activiteiten.

persbericht

Winterse activiteiten bij Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert in de winter allerlei activiteiten.

Op 4 januari kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar mee met Winterstappers. Op 6 en 20 januari is er voor volwassenen een lange winterwandeling over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Tot 7 januari kan iedereen vanaf 7 jaar de bijzondere tentoonstelling over uilen bezoeken. Toegang is gratis. Verder zijn er verschillende speurtochten verkrijgbaar voor alle leeftijden; Noniksie (4 t/m 6 jaar), Geheime bewoner (7 t/m 10 jaar), Feestspeuren (4 t/m 12 jaar) en Kompastocht (10 t/m 12 jaar).

Winterstappers

Op donderdag 4 januari van 14.00 tot 15.00 uur gaan we speuren naar sporen. In de winter stappen we door het bos op zoek naar sporen van dieren. Keuteltjes, een holletje en een plukje haar vertellen het verhaal van het konijn. Wie weet zien we ze wel huppelen. Deze middag is speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Er kan een beperkt aantal gezinnen mee, reseveer dus tijdig. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 3, niet-leden € 5.

Snertwandeling

Op zaterdag 6 en 20 januari kunt u van 10.30 tot 15.00 uur mee met een winterse wandeling op de buitenplaatsen in ’s-Graveland. Samen met een gids loopt u door een gevarieerd landschap waar de sporen uit het rijke verleden op allerlei plekken zichtbaar zijn. Halverwege wordt op de biologische tuinderij Land- en Boschzigt genoten van een kop echte Hollandse snert met roggebrood en spek. Tijdig reserveren is noodzakelijk.
Kosten: leden van Natuurmonumenten € 11,50, niet-leden € 14,50.

Openingstijden bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum in ’s-Graveland is in december, januari en februari open van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op 2e Kerstdag en Oudejaarsdag (tot 15.00 uur) zijn we ook geopend! Op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en 2 januari is het bezoekerscentrum gesloten.

Reserveren

Reserveren voor excursies is noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, tel. (035) 656 30 80. Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief