WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Blij met de Kerstrust
Wijdemeren, vr 15 december 2006

Putter (Co de Kloet) strompelt buiten adem naar de jaarwisseling, overmand door de politieke gekte die hij overal waarneemt.

ingezonden bericht

Het jaar loopt ten einde

Het jaar loopt ten einde. De Kerst is in aantocht. De jaarwisseling nadert met rasse schreden. Het land gaat op slot. Rust en stilte dalen neer op het politieke landschap. Nederland in verwarring maakt een paar weken pas op de plaats.

Nauwelijks bekomen van de Haagse VVD gekte, die volgens deskundigen gelijk staat met een nul-optie voor de toekomst, beluisterden we het lokale VVD commentaar op de verhoging van de toeristenbelasting, die ondanks alle rumoer als gesneden koek door de raad ging.

"Ze moeten niet zo zeuren", betoogde een VVD raadslid na afloop van de vergadering. En hij vervolgde: "Ik heb niets met ze te maken. Mijn kiezers zijn het niet" Hij doelde op de ondernemers van Wijdemeren, die hun kosten zonder enige waarneembare tegenprestatie alsmaar zien stijgen. En wie altijd gedacht heeft dat VVD en ondernemend Nederland onverbrekelijk met elkaar waren verbonden komt dus bedrogen uit. Wijdemeren in verwarring. Er is dus ook sprake van een plaatselijke VVD gekte. Zo'n VVD raadslid weet natuurlijk in de verste verte niet waar hij over praat. Politieke onbenulligheid wordt zelden zo duidelijk gedemonstreerd. Wie zich zo onbeschaamd van zijn achterban distantieert zal daarvan de gevolgen ondervinden. Ook hier ligt de nul-optie in het verschiet. Overigens blijkt maar weer eens dat in de politiek beloften niets waard zijn. Geen belastingverhoging was de kreet die in de verkiezingscampagnes het meest werd gehoord.

En nog geen jaar later is de kreet verstomd en getransformeerd tot leugen. Toeristenbelasting omhoog, rioolbelasting omhoog, afvalstoffenheffing omhoog, en dat allemaal met droge ogen en praatjes voor de vaak. Vol vertrouwen verder, hoe durf je het te zeggen. Bij ons, gewone burgers (maar wel bij ons volle verstand), heeft dat vertrouwen inmiddels de nul-optie bereikt. Maar ja, wat moeten we. We ploeteren voort in ons eigen politieke gedoetje. We merken op, dat de gemeenteraad een avondlang oefent in het debatteren, maar dat het weggegooid geld is, zoals in de praktijk blijkt. En we mogen het in de laatste vergadering van het jaar beleven dat een wethouder wegens onbeschoft gedrag tot de orde wordt geroepen.

Paarlen voor de zwijnen? We zullen er ons op dit moment niet in verdiepen. Het jaar loopt ten einde. De Kerst is in aantocht. In het politieke landschap ligt het verkeer stil.

Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe? Wie het weet mag het zeggen. Putter zwijgt de komende weken om de rust niet te verstoren. En wenst iedereen vrolijke kerstdagen en een gezond nieuw jaar.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Co de Kloet
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief