Rik Jungmann

---

RTVNH
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Provincie: Internet onbemind

Wijdemeren, 7 augustus 2006

Gemeenten scoren soms nog niet best als het om internetgebruik gaat. Uit onderzoek blijkt dat de provinciale politici internet nog moeten ontdekken.

Naar aanleiding van dit berichtje maar eens snel steekproefsgewijs gekeken hoe dat in Noord-Holland zit. De leden van gedeputeerde staten hebben bijna allemaal een weblog. Albert Moens (GL) heeft er, als enige, geen. Sommige weblogs worden zeer frequent bijgewerkt. Andere, zoals die van de Bergse gedeputeerde Rinske Kruisinga, worden eens in de twee, drie maanden van een nieuw bericht voorzien. Toch staat er "actueel" boven....

Misschien heeft Albert Moens wel gelijk door geen weblog te onderhouden. Een weblog schept ook verwachtingen.

Wim van Oudheusden

We keken ook even of wij een website of weblog konden vinden van Wim van Oudheusden, het Loosdrechtse PvdA-statenlid. Die was er niet. Wel vonden wij een column waarin hij geinterviewd werd. Over de Horstermeer heeft hij een uitgesproken mening. Er staat een foto van hem in de Horstermeer.

Hem werd de vraag gesteld: "Waarom heb je voor deze locatie gekozen?

Hij antwoordt: "In mijn christelijke opvoeding leerde ik dat goed rentmeesterschap goede productieve grond betekende. Mijn huidige inzicht zegt me dat daarnaast ook gezonde producten als bloemen, bollen, graan en vee horen. Plus niet te vergeten schoon water, landschapsbeheer en luchtkwaliteit. Een vierlagen model dus. Minder menselijk ingrijpen, meer aan de natuur overlaten. De Horstermeer, waar ik hier sta, is een voorbeeld van hoe dit mis kon gaan. Er is nu veel belastinggeld nodig om de polder en de poten van het vee op tegennatuurlijke wijze droog te houden door bemaling. We moeten de landbouw niet koste wat kost blijven redden als overheid. Een goed ondernemer redt zichzelf ook in moeilijke tijden. Dat neemt niet weg dat de PvdA de zwakken wil blijven steunen. Voor landschapsontwikkeling mag dan ook best subsidie komen. Maar wél met koeien in de wei graag. Het zijn en blijven dieren uit God's schepping en geen door mensen bedachte fabrieksproducten."

Gelezen op RTVNH

Provinciepolitiek te weinig op web

Politici van de provincie presenteren zich slecht op internet.
Bijna 90 procent heeft geen eigen website en de politici die er wel een hebben, benutten maar een fractie van de mogelijkheden die het medium biedt. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Daadkracht uit Nijmegen.

Slechts een op de drie gebruikt internet om zijn of haar standpunten voor het voetlicht te brengen.

Ruim 44 procent heeft de pagina langer dan een maand niet bijgewerkt. Kiezers kunnen ook beter geen vraag stellen via een website. Ruim 42 procent van de politici reageerde niet.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Half bewolkt Zonnig Matige wind 22º Naar volgende bericht