Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Actie tegen Fortis-Plan

Loosdrecht, 20 oktober 2005

In Loosdrecht is een handtekeningenactie gestart tegen het Fortis-plan met de oeverlijnverplaatsing. Een poging om DBL op andere gedachten te brengen.

Johan van Doornewaard, oud-Loosdrechter, verzamelt handtekeningen tegen het Fortis-plan. Hij is gekant tegen de plannen die Fortis heeft met Ottenhome en de gebogen pier met dertig woningen die in de plas gebouwd gaat worden, loodrecht op de Oud-Loosdrechtse Dijk. Hij heeft inmiddels 89 handtekeningen bij elkaar meldt de Gooi- en Eemlander vandaag.


Het plan van Fortis met de gebogen pier, die in de plas steekt.

Van Doornewaard woont naast het plangebied. In de krant zegt hij dat hij desnoods door gaat tot de Raad van State om het plan te stoppen als de gemeenteraad de oeverlijnverplaatsing onverhoopt zou goedkeuren.

In de commissievergadering van 5 oktober werd zeer uitvoerig gesproken over de aanvraag die de gemeente bij de provincie Noord-Holland wil doen om de oeverlijn te verplaatsen voor het plan. De oppositiepartijen VVD, DBW, D66 en GL waren tegen. Het CDA was voor. De PvdA en in sterkere mate DBL twijfelden en wilden geen uitsluitsel geven tijdens de commissievergadering of zij in zullen stemmen met het plan als dat in de raad komt op 3 november.

De handtekeningenactie is met name gericht op Dorpsbelangen Loosdrecht, omdat die partij het meest bij Loosdrecht betrokken is en omdat daar nog twijfel heerst.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16 Naar volgende bericht