Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

OCW: Geslaagde Morgen

Wijdemeren, 20 oktober 2005

Ieder jaar organiseert het Ondernemerscollectief Wijdemeren een bedrijvenmorgen. Vanochtend werd de watersportsector in Loosdrecht bezocht.

Tijdens de bedrijvenmorgen worden enkele bedrijven bezocht door het bestuur van het OCW samen met college- en raadsleden en betrokken ambtenaren. Het biedt de bedrijven de mogelijkheid om zich te presenteren en om lokale problemen aan de orde te stellen bij de politiek.

Vorig jaar werd Nederhorst den Berg bezocht. Dit jaar was de beurt aan Loosdrecht. Het gezelschap van circa twintig personen bestond uit de wethouders Neef, Nagel en Hagen, zeven raadsleden, twee medewerkers van de gemeente en vertegenwoordigers van de HISWA en de RECRON naast het bestuur van het OCW.

Jachwerf Serry

Het eerste deel van de ochtend werd bestaad aan een bezoek aan Jachtwerf Serry. Dit bedrijf is al lange tijd geleden van de familie Serry overgenomen door de broers Warnars. Het is importeur van de bekende Beneteau motor- en zeilschepen. Tijdens het bezoek werd de filosofie van het bedrijf gepresenteerd. Zo kan een klant een schip geheel volgens zijn eigen wensen laten optuigen en aankleden. Er is ook een afdeling waar gebruikte schepen te koop liggen.

De Valk

Met een Beneteau motorjacht vertrok het gezelschap vervolgens van Oud-Loosdrecht voor het volgende bezoek aan Valk International in Nieuw-Loosdrecht. Daar stonden vader en zoon Van Baalen klaar om de bezoekers welkom te heten in de grote (60 schepen) overdekte haven. De Valk is makelaar in schepen en doet alles waat daarbij hoort zoals financieringen en verzekeringen. De Valk begon als botenverhuurder. In 1972 begon de bemiddeling. Nu heeft het bedrijf vestigingen op vijf plaatsen in Nderland, naast vestigingen in Frankrijk, Spanje en Rusland. De Valk is een van de grootste scheepsmakelaars in Europa. Bekendheid kregen zij door de verkoop van het jacht van Prins Bernhard in in mei van dit jaar.

Tenslotte begaf het gezelschap zich voor de lunch naar Fitou, waar wethouder Siemons zich er bij voegde. (Zij was eerder verhinderd.)

Alle deelnemers spraken over een geslaagde bedrijvenmorgen 2005.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht