Rik Jungmann

Douwe van Essen/Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Flameling (D66) stopt met Raad

Wijdemeren, 11 oktober 2005


Klik voor het Dossier Verkiezingen 2006.

De gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart volgend jaar beginnen hun schaduwen vooruit te werpen. Felix Flameling (D66) kondigt aan te stoppen.

De politieke partijen zijn hun verkiezingsprogramma's aan het afronden. Er wordt intern gesproken over de kandidaten, hun plek op de lijst en de lijsttrekker. Om kort te gaan, zij zijn zich aan het voorbereiden op 7 maart volgend jaar.

Zo langzamerhand komen de eerste berichten naar buiten over personele wijzigingen binnen de fracties. Eerder werd al bekend dat André Spils van Dorpsbelangen Loosdrecht stopt met het raadswerk. Vandaag staat prominent in de Gooi- en Eemlander dat Felix Flameling (D66) er ook mee stopt.


Felix Flameling (D66)

Het voormalige Bergse steunfractielid en raadslid trad bij de start van Wijdemeren op 1 januari 2002 namens D66 toe tot de Wijdemeerse raad. Na twaalf jaar lokale politiek vindt hij het mooi geweest. Daar komt bij dat hij het niet eens is met de koers die D66 landelijk volgt binnen het kabinet Balkenende. "Ik stop niet zo maar, maar vanuit een heel duidelijk ongenoegen over de deelname van D66 aan het kabinet Balkenende. Wat er daarna is gebeurd heeft die mening alleen maar bevestigd." :aldus Flameling in de Gooi. Hij treedt daarme in de voetsporen van Nadja Jungmann, voormalig fractievoorzitter van D66 in 's-Graveland, die twee jaar geleden uit protest tegen de koers van D66 haar lidmaatschap beëindigde.


Joost Boermans

De Wijdemeerse afdeling van D66 heeft nog niet bepaald wie namens D66 lijsttrekker wordt in de komende verkiezingen. Flameling verklaart dat Joost Boermans uit Ankeveen, die onlangs werd beëdigd als fractieassistent, zeker op de lijst zal voorkomen. Of Boermans lijsttrekker wordt weet Flameling nog niet.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21 Naar volgende bericht