Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gedoogstatus Recreatiewoningen

Wijdemeren, 10 oktober 2005

166 bewoners van recreatiewoningen hebben een verzoek gedaan om bewoning te gedogen. Over 4 maanden horen zij de uitslag.

Persbericht

Gemeente beoordeelt 166 verzoeken voor gedoogstatus permanente bewoning recreatiewoningen

In september vorig jaar is de gemeente gestart met het optreden tegen permanente bewoning van recreatiewoningen. Alleen mensen die voor 31 oktober 2003 in een recreatiewoning zijn gaan wonen konden bij de gemeente een persoonsgebonden gedoogstatus aanvragen om de onrechtmatige bewoning van hun recreatiewoning te kunnen voortzetten. Een groot aantal permanente bewoners van recreatieterreinen heeft dit in het voorjaar van 2005 gedaan. De verwachting is dat de bewoners over vier maanden bericht van de gemeente krijgen.

De ontvankelijkheidbeoordeling van de verzoeken is nu bijna afgerond. Als het verzoek in behandeling kan worden genomen, ontvangt de aanvrager een acceptgiro om de leges te betalen. Kan de gemeente het verzoek niet in behandeling nemen omdat gegevens ontbreken, dan krijgt de aanvrager de gelegenheid deze gegevens alsnog aan te leveren. De gemeente toetst bovendien of door de aanvragers is bewezen dat men inderdaad al voor 31 oktober 2003 permanent in het recreatieverblijf woonde.

Bouwbesluit

Van 17 oktober tot 1 december controleert een extern bureau in opdracht van de gemeente alle verblijven van bewoners die een gedoogstatus hebben aangevraagd of deze voldoen aan het bouwbesluit. Indien nodig vindt daarna milieuonderzoek plaats. Als de aanvrager niet thuis is op het moment dat de inspecteur langskomt, is het mogelijk een afspraak te maken. Na het afronden van alle genoemde stappen, ontvangt de aanvrager een ontwerpbeschikking. De verwachting is dat de bewoners over vier maanden bericht van de gemeente krijgen.

De afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Wijdemeren beantwoordt graag eventuele vragen. Inwoners van Wijdemeren kunnen hiervoor bellen naar: 035-65 59 453.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21 Naar volgende bericht