Rik Jungmann

Afd. Communicatie Wijdemeren

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tafeltennistafel Geplaatst

Kortenhoef, 31 maart 2005. De tafeltennistafel is vorige week, op verzoek van de jeugd, geplaatst op de speelplaats bij de Elzenhof in Kortenhoef.

(Prachtig woord trouwens: tafeltennistafel. Veel punten bij scrabble. red.)

Persbericht

Nieuw: tafeltennissen op speelplaats bij Elzenhof in Kortenhoef

Sinds vorige week staat er, op verzoek van verschillende kinderen, een tafeltennistafel op de speelplaats bij de Elzenhof in Kortenhoef. Het college van Ben W was al enige tijd op zoek naar een geschikte plaats voor de tafel en is verheugd dat deze nu gevonden is.

In oktober 2004 gaven kinderen aan, gesteund met 195 opgehaalde handtekeningen, dat zij behoefte hebben aan een tafeltennistafel op de speelplaats bij de Peppelhof. In de omgeving staan weinig speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Omdat het buitenspelen ook op deze leeftijd een gunstige invloed heeft op de sociale ontwikkeling wilde de gemeente graag aan het verzoek van de kinderen tegemoet komen. Toen helaas bleek dat 21 van de 30 direct omwonenden hiertegen bezwaar hadden, besloot het college met de omwonenden en de kinderen te praten. Tijdens dit gesprek werd het speelplaatsje bij de Berkenhof als alternatieve plek aangedragen. Ook hier bleken 21 van de 31 omwonenden zich niet in de plannen te kunnen vinden.

Verzoek

Naar aanleiding van berichten in de media over de zoektocht naar een geschikte plaats voor de tafeltennistafel stelden bewoners van de Julianaweg en de Elzenhof voor de tafel op het nabij gelegen speelplaatsje te plaatsen. Op deze speelplek is voldoende ruimte en de bewoners staan positief tegenover de komst van een tennistafel. Het college is blij met dit aanbod en hoopt dat, nu de tafel er staat, er veel kinderen maar ook volwassenen plezier van gaan hebben.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind16 Naar volgende bericht