Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gemeente Wijdemeren / Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brandweer zoekt Versterking

Wijdemeren, 20 mei 2005

De Wijdemeerse brandweer zoekt dringend nieuwe vrijwilligers voor de post in 's-Graveland.

Wijdemeren is een grote actie gestart om vrijwilligers voor de brandweer in 's-Graveland te werven. De post 's-Graveland/Kortenhoef heeft een tekort van vijf vrijwilligers en daar komen er binnenkort nog drie bij. Dat is met name overdag een probleem omdat veel brandweerlieden elders werken en dus niet snel op te roepen zijn. In Nederhorst en Loosdrecht bestaat het probleem niet. In Loosdrecht is er zelfs een wachtlijst van mensen die zich aangemeld hebben, maar waarvoor geen plek is.

De campagne van de Wijdemeerse brandweer is breed opgezet. Op straat staan billboards met onderstaande foto. Ook zijn 2000 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 40 aangeschreven. Op zaterdag 4 juni houdt de post Kortenhoef aan de Eslaan een informatiebijeenkomst. Er wordt ook gezocht naar vrijwilligers die kinderen van brandweerlieden kunnen opvangen bij een uitruk.

Vrijwilligers Gezocht!

Persbericht

Gezocht: vrijwilligers (m/v) voor post s-Graveland
Zaterdag 4 juni: informatiemiddag Brandweer Wijdemeren

Op zaterdag 4 juni organiseert Brandweer Wijdemeren een informatiemiddag voor inwoners van Ankeveen, 's-Graveland en Kortenhoef die mogelijk vrijwilliger willen worden bij de brandweer. Om de komende jaren hulp te kunnen blijven bieden in deze dorpen is dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Heb je belangstelling? Kom dan tussen 13.00 en 17.00 uur naar de kazerne aan de Eslaan 2a in Kortenhoef.

Om brandweervrijwilliger te worden ben je minimaal 18 en maximaal 40 jaar oud en heb je een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Je woont in Ankeveen, 's-Graveland of Kortenhoef en bij voorkeur ben je (deels) overdag in één van deze dorpen aanwezig. Minstens zo belangrijk is je sociale instelling. Je kunt mensen opvangen en staat volwassen in het leven. Wat je zeker ook nodig hebt is de steun van je directe omgeving. Want wat je ook doet in het gewone leven, als de pieper gaat moet je zo snel mogelijk in de kazerne zijn.

Mens en dier in nood

De belangrijkste taak van de brandweer is het redden van mens en dier in nood. In de opleiding tot brandweervrijwilliger, die je door de brandweer wordt aangeboden, leer je meer dan blussen. Want levensreddend werk is minstens zo belangrijk. Je leert omgaan met redgereedschap en hulpverleningsmiddelen. Zo kun je ingezet worden bij stormschade, wateroverlast, verkeersongelukken en brand. Als vrijwilliger ben je twee avonden per week met de brandweer bezig: oefenen op de dinsdagavond en de eerste twee jaar een cursus op een andere avond. Je ontvangt hiervoor een vergoeding.

Opvangen kinderen

De brandweer Wijdemeren is niet alleen op zoek naar vrijwilligers voor de uitruk. Ook vrijwilligers die overdag bij alarm de kinderen van de uitrukkende brandweermensen in de kazerne op kunnen vangen zijn van harte welkom. Wil je meer weten? Kijk dan op www.brandweerwijdemeren.nl . U kunt ook contact opnemen met de heer P. Benschop, brandweercommandant, telefoon (035) 6559566.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Harde wind 17º Naar volgende bericht