Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Licht en Lucht 75 jaar

Loosdrecht, 21 mei 2005

Kampeervereniging Licht en Lucht uit Loosdrecht viert op 4 juni haar 75 jarig jubileum met een receptie en een feest.

Licht en Lucht ligt in Loosdrecht op het terrein van Zonnestraal, net zoals het gemeentehuis in Loosdrecht ligt. Het terrein ligt in Hilversum, maar de ingang is aan de Rading naast die van het gemeentehuis met aan de overkant Loosdrecht. De vereniging, die zich meer Loosdrechts dan Hilversums voelt, is actief en telt circa 70 leden.

Al 75 jaar jaar worden in het voorjaar de tenthuisjes uit de opslagloodsen gehaald en sinds een aantal decennia ook de caravans het terrein weer opgereden. Als de huisjes en caravans zijn ingeruimd volgen aansluitend de jaarlijkse onderhoudsdagen, waarop de opstallen indien nodig worden opgeknapt, de kantine in orde gemaakt voor het nadere zomerseizoen, en last but not least alle speeltoestellen op het terrein weer geïnstalleerd zodat ook de jongste jeugd een onbezorgde zomer tegemoet kan gaan.

Met Pinksteren gaat de kantine open, en vanaf de “grote” zomervakantie is er elk weekend volop ontspanning te vinden voor de circa 70 leden tellende club.

Na de zomervakantie nog een aantal weken opruimen en medio september verdwijnen de caravans weer van het terrein, en worden de huisjes afgebroken en weer in de opslagloodsen opgeruimd, wachtend tot het voorjaar.

Op 4 juni wordt er een receptie en een feestavond georganiseerd t.g.v. het jubileum, waarvoor alle leden, oud-leden en andere relaties van de vereniging worden uitgenodigd om dit bijzondere jubileum samen te vieren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Harde wind 17º Naar volgende bericht