Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ankeveen: Treintaxi terug

Ankeveen, 19 mei 2005

Tot 1 juli 2002 reed in Ankeveen de treintaxi. Hij komt weer terug per 1 juli en blijft tot eind 2006. Dat besloten GS van Noord-Holland.

De hele Gooi- en Vechtstreek krijgt weer een treintaxi. Dat is het gevolg van de Europese aanbesteding van het treintaxi vervoer door de provincie. Souverijn uit Ankeveen heeft het contract gekregen voor de standplaats bij het Station Hilversum.

Noordholland is zelfs zo vriendelijk om ook Eemnes en Nigtevegt (beiden provincie Utrecht) te bedienen. Het totale treintaxicontract(ook Weesp en Naarden-Bussum) gaat 400.000 euro per jaar kosten.

Rond de herindeling op 1 januari 2002 ontstond er wat verwarrring. 's-Graveland had het treintaxicontract voor Ankeveen opgezegd, omdat vanaf 1 januari Wijdemeren de scepter zou zwaaien. Het gevolg was dat men vlak voor 1 januari ontdekte dat er geen enkele vorm van openbaar vervoer in Ankeveen over zou blijven. Dus werd er op de valreep een contract afgesloten voor fl. 12.000 om gedurende de eerste drie maanden van 2002 toch Ankeveen te bedienen. Tegen 1 april werd dat nog een keer gedaan, waarna het doek voor de treintaxi in Ankeveen op 1 juli definitief viel. Dat was weer de aanleiding om de buurtbus op poten te zetten.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht