Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Treintaxi A'veen

Ankeveen, 27 maart 2002. Als het aan het college van B&W ligt behoudt Ankeveen de komende drie maanden haar treintaxi-voorziening. Vanavond sprak de commissie hierover. Morgen komt het besluit in de raad.

 's-Graveland had het contract met de treintaxi opgezegd vanwege de herindeling per afgelopen 1 januari. De toenmalige gemeenteraad van 's-Graveland besloot echter op de valreep dat Ankeveen toch in de eerste drie maanden van 2002 gebruik kon blijven maken van de treintaxi. De gemeente betaalde fl. 12.000 voor deze voorziening. Per 1 april houdt die regeling op. Het college van B&W stelt nu voor om de huidige regeling met nog eens drie maanden te verlengen. Dit betekent dat er in ieder geval tot 1 juli een treintaxi in Ankeveen komt.

Wat er vanaf 1 juli gaat gebeuren is nog onduidelijk. Wethouder Neef liet weten dat het behouden van de treintaxi voor Ankeveen een hoge prioriteit heeft, maar zei ook dat het op peil houden van het openbaar vervoer een regionaal probleem is. Hij liet weten dat er een kans is dat er geen oplossing bedacht kan worden. Als dat het geval zou zijn, dan komt Ankeveen per 1 juli alsnog zonder treintaxi te zitten. Gezien het gebrek aan enig ander openbaar vervoer in deze kern, zou dit een groot verlies zijn.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...