Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Hilbrand nam een Slok

Wijdemeren, 2 mei 2005. Tijdens de hoorzitting bij de provincie vorige week over het verdiepingenplan gaf Hilbrand Korver weer aanschouwelijk onderwijs.


Hilbrand Korver tijdens de commissievergadering van 21 april vorig jaar.
Ook toen, van Spa Blauw tot prut en alles wat daar tussen zit.

Hilbrand Korver, fractieassistent voor GroenLinks in Wijdemeren, verscheen met diverse bakken water. Eerder deed hij iets dergelijks tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie in april 2004. Dit keer bracht hij Een bak kraanwater, een bak water met Norit erin opgelost, een bak Vechtwater en een bak slootwater met zich mee. Uiteraard was het water met Norit troebel. Het Vechtwater en het slootwater waren helder.

De discussie over de Loosdrechtse Plassen gaat erover dat het water troebel is en dat de EU helder water eist. Korver betoogde dat troebel water, zoals dat in Loosdrecht wel schoon kan zijn. Om dat te bewijzen nam hij een flinke slok van het zwarte Norit water.

Hij bood gedeputeerde Moens een glaasje heerlijk helder slootwater aan. Het is niet bekend of deze er een slok van nam.

ChemicaliŽn en Hormonen

De achterliggende gedachte van Korver was dat het een slecht idee is om de plassen door te spoelen met gebiedsvreemd water. Dat water mag dan wel helder zijn, het bevat tal van chemicaliŽn en hormonen. Niet voor niets stond er onlangs in de krant dat er gedacht wordt aan de mogelijkheid om vast en vloeibare menselijke uitwerpselen te scheiden, omdat er veel residuen van geneesmiddelen en hormonen in zitten die het oppervlaktewater vervuilen. Ook zijn er in deze omgeving tal van oude vuilnisbelten (in voormalig 's-Graveland 17) waarvan ook niet precies bekend is wat die afgeven. Het uitdiepen en doorsnijden van de bodem van de Loosdrechtse Plassen is daarom volgens hem een slecht idee.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktHalf bewolktWindstil19ļ Naar volgende bericht