Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Sypesteyn zoekt Vrijwilligers

Loosdrecht, 2 mei 2005. Kasteel Museum Sypesteyn zoekt vrijwilligers. Leuk werk in een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer?

Persbericht

KASTEEL MUSEUM SYPESTEYN
ZOEKT NOG ENKELE VRIJWILLIGERS

Kasteel Museum en landgoed Sypesteyn zijn er bijna helemaal klaar voor: het nieuwe seizoen met ruimere openingstijden en een fraaie tentoonstelling in het verschiet. Vanaf 1 mei is het kasteel-museum niet alleen in het weekend, maar ook op weekdagen geopend voor het publiek. Deze zomer zijn er tal van kinderactiviteiten, van verjaardagspartijtjes, tot workshops en leuke rondleidingen. Kijk eens op de website van het museum: www.Sypesteyn.nl of kijk ook eens onder www.wegaanfeesten.nl, de website van Festivities, een vrolijk Amsterdams bedrijfje dat nauw samenwerkt met de educatieve dienst van kasteel Sypesteyn.

Binnenkort is er een nieuwe attractie in de fraaie historische tuin: een leuke speurtocht voor kinderen in de basisschool leeftijd. De tocht kan gemaakt wordt door schoolkinderen met docenten, maar even goed ook door kinderen met ouders. De speurtocht is uitgeprobeerd door de kinderen van groep 6 van basisschool De Burcht uit Zaandijk. Zij reageerden zeer enthousiast en nu is de speurtocht binnenkort verkrijgbaar voor iedereen. Vraag er naar in het museumwinkeltje. De speurtocht kost slechts € 1,= (€ 3,50 incl. tuinentree).

Sculpturen

Vanaf 2 juli worden in de tuin weer prachtige sculpturen tentoongesteld. Dit keer vooral van kunstenaars die afkomstig zijn uit de omgeving van Loosdrecht / Hilversum of die hier lange tijd gewerkt hebben. Christie Rusche, Wouter Stips en Maria Geschiere hebben in hun gevarieerde werk de tuin als inspiratiebron gebruikt. De inrichting van de tentoonstelling is dan ook afgestemd op de verschillende sferen in de kasteeltuin.

Thema van deze tentoonstelling is de wisselwerking tussen natuur en cultuur. De in de tuin opgestelde sculpturen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die door toedoen van de kunstenaars in kunstwerken zijn veranderd. Zo zijn er beelden van klei, die door het bakken tot steengoed zijn geworden en bronzen sculpturen die van kleimodellen zijn afgegoten. Deze objecten van klei en brons symboliseren de overgang van natuur naar cultuur.

Vrijwilligers gezocht

Om dit alles aan het publiek te kunnen tonen, kan het museum nog een aantal vrijwilligers gebruiken. Hebt u wat tijd over of vindt u het leuk u nuttig te maken: wij zoeken liefhebbers voor het winkeltje/c.q. kaartverkoop, voor het geven van rondleidingen in het kasteel, of in de tuin (of beide) en voor het begeleiden van kinderactiviteiten. Er valt niets mee te verdienen, behalve dat u zeer gewaardeerd wordt en in een leuk team wordt opgenomen.

Sypesteyn heeft een groep van ca. 40 vrijwilligers; zonder hun inzet zou het museum niet open kunnen blijven. Kom ons ook helpen in de komende, mooie lange zomer. Ons seizoen sluit eind september, Uw medewerking voor enkele uren per week zal zeer gewaardeerd worden.
Bent u geïnteresseerd, kom vrijblijvend praten of vraag informatie aan bij Monique van der Duin, Marthy Ros of Helen Wüstefeld, tel. nr.: 035-5823208 of per e-mail: info@sypesteyn.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktHalf bewolktWindstil19º Naar volgende bericht