Rik Jungmann

Communicatie gemeente Wijdemeren

Communicatie gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tentoonstelling Bezoek Beatrix

Wijdemeren, 2 mei 2005. In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling geopend van foto's die gemaakt werden op 23 mei 2003 tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan Wijdemeren.

Persbericht

Foto-expositie ‘Ontmoeting met Koningin Beatrix’
in gemeentehuis

Belangstellenden kunnen in de maand mei, in de hal van het gemeentehuis, de foto-tentoonstelling “Ontmoeting met Koningin Beatrix” bekijken. De expositie met 50 foto’s geeft een overzicht van het bezoek dat Koningin Beatrix op 23 mei 2003 bracht aan Wijdemeren. De gemeente organiseert de expositie ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van de Koningin. Het gemeentehuis is open van 8.30 tot 16.30 uur en op maandag tot 19.00 uur.

Wijdemeren maakte onderdeel uit van het streekbezoek van de Koningin aan de Gooi- en Vechtstreek. Het gemeentebestuur van Wijdemeren vond het belangrijk dat zij zowel Nederhorst den Berg, ‘s-Graveland als Loosdrecht zou aandoen. En dat lukte. Op 23 mei 2003 bracht de Koningin een 2,5 uur durend bezoek waarbij achtereenvolgens wasserij Lamme Textielbeheer in Nederhorst den Berg, restaurant Berestein in ‘s-Graveland en het bedrijf Scherpel Jachtbouw b.v. in Oud- Loosdrecht werd aangedaan. De Koningin werd die dag vergezeld door ondermeer de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, Commissaris van de Koningin.

Bij aankomst in Nederhorst den Berg werd zij ontvangen door burgemeester Don Bijl. Vanaf het ontvangst werd het gehele bezoek van de Koningin van moment tot moment fotografisch vastgelegd. Een selectie van de foto’s was destijds te zien op de website van de gemeente Wijdemeren. Voor het eerst toont de gemeente nu het complete overzicht. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Paulien Odekerken en een communicatiemedewerker van de gemeente. De fotografe kreeg destijds van de gemeente de opdracht het persoonlijke contact tussen de Koningin en de inwoners van Wijdemeren vast te leggen. De overige foto’s illustreren wat er die feestelijke dag nog meer gebeurde.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil20º Naar volgende bericht