Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Voigt veroorzaakt brandalarm

Wijdemeren, 25 februari 2005. Afgelopen woensdag rookte fractievoorzitter RenÚ Voigt van DBW tijdens een schorsing even een sigaret. Met een uitruk van de brandweer tot gevolg.


Schorsing in de tussenhal. Tot nu toe ging dat goed.

De rokers trekken zich tijdens schorsingen altijd even terug om een sigaret of sigaartje te nemen. Dat gebeurt (gebeurde) in de tussenhal bij de voordeur van het gemeentehuis. Toen zich gisteren bij een schorsing de gelegenheid voor deed om even van een sigaret te genieten liep uw redacteur gewoontegetrouw naar die plek.


RenÚ Voigt

Hij werd echter door RenÚ Voigt direct aan de mouw meegetroond naar een andere plek. Woensdagavond had hij daar samen met enkele anderen een sigaret gerookt. Plotseling bleek dat de deuren automatisch gesloten waren en er een brandalarm knipperde op de balie. Met de hand wist hij de automatische schuifdeuren te openen, waarna de aanwezigen bevrijd waren uit hun benarde positie.

Niet lang daarna verschenen enkele uitgerukt brandweerlieden om "de brand" in het gemeentehuis te blussen. De raadszaal werd even ontruimd. Nadat het sein brand meester was gegeven kon de commissievergadering voortgezet worden. De rekening voor de uitruk zal niet aan hem gepresenteerd worden.

Enkele rokende aanwezigen dachten gisteren dat het brandalarm ook een goede oefening was geweest. Zij verbaasden zich erover dat er geen luid hoorbaar alarm was afgegaan om iedereen in het pand te waarschuwen en te laten ontruimen.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil3║ Naar volgende bericht