Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Botsing over Baggeren

Wijdemeren, 24 februari 2005. Burgemeester Don Bijl en fractievoorzitter RenÚ Voigt botsten gisteravond hevig over het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen.

Dat schrijft Ed Brouwer vandaag in de G&E. De raad is vrijwel unaniem in haar steun aan het college voor afwijzing van de bagger- en zandwinningactiviteiten in de Loosdrechtse Plassen, het z.g. verdiepingenplan. Dat bleek gisteren bij de commissie Ruimte en Economie.


RenÚ Voigt (DBW)

Henk de Kloet (DBW)
Als enige partij voor het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen.

De enige partij die er wel voor het verdiepingenplan is, is de tweemansfractie van Dorpsbelangen Wijdemeren. Fractievoorzitter RenÚ Voigt zei te hopen dat de provincie het besluit van het college teniet zal doen met een aanwijzing, om zo toch te kunnen verdiepen. De medewerking van Wijdemeren is nodig voor aanpassing van het bestemmingsplan, hetgeen het college vorige week besloot niet te doen..


Burgemeester Don Bijl.
Teleurgesteld in DBW.

Nadat Voigt deze uitspraak deed wees burgemeester Bijl hem scherp terecht. Bijl zei dat Voigt weinig respect voor het democratische proces aan de dag legde waarvan hij zelf deel uitmaakt. "U stelt me zeer teleur."

De overige fracties steunden het besluit van het college. Zij willen graag een nadere uitwerking van het doorspoelvoorstel van Prof. De Vries.

Gedeputeerde Albert Moens is op zijn beurt teleurgesteld door het besluit van het college en de steun daarvoor van de raad. Hij gaat in de provincie overleggen  met provinciale staten of er verdere stappen moeten komen en wat dan de volgende stap zal zijn.


Gedeputeerde Albert Moens.
Overleggen met PS.

Volgens hem is er een Europese verplichting om de plassen schoner te maken en is het verdiepingenplan daarvan een uitwerking. Hij vindt dat voldaan moet worden aan die verplichting, maar als ook provinciale staten er verder niets meer aan willen doen, dan laat hij het voor wat het is.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwWindstil2║ Naar volgende bericht