Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Niet Baggeren, jammer, jammer

Wijdemeren, 23 februari 2005. Wijdemeren besloot niet mee te werken aan het verdiepen van de plassen. "Jammer, jammer..." :vindt Jacob van der Meulen.

Simone Stevens ging voor de Gooi haar licht opsteken bij de voorstanders van het verdiepingenplan. Die zijn teleurgesteld over het besluit van Wijdemeren.

Jacob van der Meulen, die lid was van de stuurgroep die ijverde voor de verdiepingen, maar ook jachthaveneigenaar is (en van de gemeente won bij de Raad van State inzake het Dorpscentrum), denkt dat Loosdrecht tien jaar teruggeworpen wordt door dit besluit. "Jammer, jammer, jammer." :was zijn verzuchting in de Gooi. In de plannen van Prof. De Vries om de plassen door te spoelen met water uit de Vuntusplas ziet hij niets. DE problemen met de bagger zullen nog veel groter worden denkt hij.

Het Hoogheemraadschap AGV is teleurgesteld, maar wil nog niet zeggen hoe men met de nu ontstane situatie om zal gaan.

Directeur Broos van het Plassenschap kan zich wel indenken waarom het college niet mee wil werken. Hij erkent dat er nog teveel vragen onbeantwoord zijn. Aan de andere kant komt er nu niet snel oplossing voor de bagger, iets waar de jachthavens veel problemen mee hebben en nog meer zullen krijgen. Ook de eventuele opslag van bagger ziet hij nog niet zo snel gerealiseerd worden.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwMatige wind1 Naar volgende bericht