Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander / Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weg met Toeristenbelasting?

Wijdemeren, 18 augustus 2005

De Wijdemeerse ondernemers willen een eind aan de toeristenbelasting. Ook vragen zij om een samenhangend beleid op het gebied van recreatie.

De Wijdemeerse ondernemers legden gezamenlijk een wensenlijst op tafel bij de politiek van Wijdemeren met het oog op de komende verkiezingen, de vorming van een nieuwe raad en een nieuw college.

Het wensenlijstje heeft de vorm van een brochure die uitgegeven is door de ondernemersverenigingen OCW (Wijdemeren) en OKL (Loosdrecht), samen met Horeca Nederland, de Hiswa, de Kamer van Koophandel en de Recron.

Men wil dat de toeristenbelasting verdwijnt en dat Wijdemeren, en met name Loosdrecht, aantrekkelijker wordt voor recreanten. Ook vragen de ondernemers om verlaging van de administratieve lasten met een kwart. Omdat de consument, zeker nu, kritisch is over de plek waar hij zijn geld uitgeeft, moet Wijdemeren er aan werken om een aantrekkelijk recreatief aanbod te realiseren.

De ondernemers missen in het Wijdemeerse bestuur een samenhangend beleid voor toerisme en horeca. In de komende raadsperiode moet dat verbeteren. Ook vragen zij om verbetering van het straatbeeld, waardoor de kernen aantrekkelijker en gastvrijer moeten ogen.

Naast de wensen op het gebied van recreatie vragen de ondernemers ook om verbeteringen in de bereikbaarheid van hun ondernemingen.


Over het aanzien...

Op 6 april 2001 schreven wij over het feit dat wethouder Wim Neef een maquette presenteerde die een eind zou maken aan de rotte kies van winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef, de garageboxen. Die garageboxen stonden daar toen al jarenlang het aanzicht te verpesten nadat de nieuwe Meenthof midden jaren negentig werd opgeleverd. Er zouden mogelijk appartementen komen.

Wij maakten toen onderstaande foto's met als onderschrift "Groeten uit Mooi Kortenhoef". Ze zouden ook vandaag gemaakt kunnen zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 26 Naar volgende bericht