Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Bijl: Provincie niet netjes

Wijdemeren, 29 april 2005. Twee en een halve minuut kreeg burgemeester Don Bijl van de provincie om in te spreken over het verdiepingenplan. En hij was niet uitgenodigd. Dus is hij ge´rriteerd.


Burgemeester Don Bijl:
onheus bejegend door provincie

Burgemeester Don Bijl is ontevreden met de manier waarop hij door de provincie behandeld is. Eergisteren behandelde de commissie NLWM van de provincie het plan van GS om door middels van een aanwijzing de weerstand van Wijdemeren tegen het verdiepingenplan te breken.

Simone Stevens sprak de burgemeester en noteerde in de Gooi van vandaag flinke irritatie bij de burgervader. Terwijl Wijdemeren onderwerp is van de besluiten die in de provincie genomen worden, nam deze niet de moeite om Wijdemeren te laten weten dat er over dit onderwerp gesproken zou worden. Het Wijdemeerse college kwam er zelf achter dat de commissievergadering gehouden zou worden. Ook verzuimde de provincie om de stukken naar Wijdemeren te sturen.

Als klap op de vuurpijl kreeg burgemeester Don Bijl slechts 2,5 minuten om tijdens de inspraak het standpunt van Wijdemeren uiteen te zetten. Bijl: "Ik vind dat niet kunnen."

De professorenruzie heeft hem ook zeer geŰrgerd. De manier waarop de professor Mur (bedenker van het verdiepingenplan) uitpakte tegen professor De Vries (adviseur gemeente) noemt Bijl onbehoorlijk. Er voegde zich trouwens een derde professor in het debat. Professor Folkerts koos de zijde van De Vries. Hij vindt dat eerst de Vecht schoongemaakt moet worden voor er eventueel gedacht wordt aan maatregelen in de Loosdrechtse Plassen.

Na afloop van de hoorzitting heeft gedeputeerde Albert Moens burgemeester Bijl gebeld en deze uitgenodigd voor een goed gesprek.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind17║ Naar volgende bericht