Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Claim Heilijgers 12.500 per week

Wijdemeren, 21 april 2005. Omdat oud-wethouder Torsing beslag heeft laten leggen op grond van de familie Neef claimt bouwbedrijf Heilijgers 12.500 euro per week van de gemeente.

De kwestie rond de grond van de familie Neef aan de Zuidsingel was in de raad van vanavond aanleiding voor een extra agendapunt. Het werd een enigszins mistig debat waarin met nogal verhullend taalgebruik werd gesproken over de kwestie. Uit een brief, die voor de vergadering aan de pers werd uitgereikt, valt op te maken dat grond van de familie Neef die de gemeente moet aankopen en moet leveren aan Heilijgers (de bouwer van La Traviata) niet geleverd kan worden, omdat voormalig wethouder Torsing beslag heeft laten leggen op de grond.

Omdat de familie Neef niet levert heeft het college hen op 1 april in gebreke gesteld met de mogelijkheid om binnen acht dagen alsnog te leveren. Die termijn is inmiddels ruimschoots verstreken. De gemeente op haar beurt krijgt wekelijks vanaf 1 februari een schadeclaim van 12.500 van Heilijgers.  Er lag op 5 april al een claim van 112.500.

De familie Neef op haar beurt heeft een kort geding aangespannen tegen de familie Torsing om het beslag opgeheven te krijgen.

Het college denkt dat het kort geding binnen veertien dagen zal dienen. Na de uitspraak overziet het college het slagveld en zal dan besluiten welke schadeclaim bij wie neergelegd zal worden.

Meer over het verloop van het debat.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil15 Naar volgende bericht