Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Kuijer Planschade Toegekend

Nederhorst den Berg, 20 april 2005. De nieuwbouw van verzorgingstehuis De Kuijer leidt tot waardevermindering van enkele huizen. De eigenaren krijgen de schade vergoed.

In de G&E van vanochtend meldt Simone Stevens dat er aan drie omwonenden van De Keuijer door het college planschade is toegekend. De uit te keren bedragen zijn één keer acht- en twee keer twaalf duizend euro.

In alle gevallen gaat het om het verdwijnen van het vrije uitzicht en aanpassingen in de groenvoorziening nabij de huizen.

Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw is al rekening gehouden met planschadeclaims. Arcadis schatte indertijd de mogelijke claims op in totaal 42.000 euro. Dat bedrag is toen gereserveerd uit de opbrengst van de bouwgrond.

In de commissie Ruimte en Economie zal het voorstel, om de planschade toe te kennen, door de raad besproken worden.

Planschade Zuidsingel

Overigens wordt morgenavond in de raad beslist over de planschadeclaims van enkele bewoners van de Zuidsingel. Wethouder Wim Neef heeft, met steun van de meerderheid van de raad (m.u.v. DBW en GL), tot nu toe geweigerd om die claims toe te kennen, ondanks de positieve adviezen van een ingehuurd extern bureau en een positief advies van de commissie Bezwaar- en Beroepschriften.

Meer over deze kwestie:

Planschade afgewezen 13-1-2004 Planschade afgewezen 30-1-2004
Wethouder Neef blijft weigeren 7-3-2005 Uitkering Planschade in Zicht- 25-2-2005

De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10º Naar volgende bericht