Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Nieuw Bestuur Primair

Wijdemeren, 20 april 2005. Het vorige bestuur van de Stichting Primair zorgde voor financiŽle chaos. Er is een nieuw bestuur.

(WGR betekent Wet Gemeenschappelijke Regelingen. Die regelt samenwerking tussen gemeenten onderling.)

Persbericht

ďMet vertrouwen de toekomst tegemoetĒ
Nieuw bestuur voor Stichting Primair

De heer G.C. Nagel, wethouder onderwijs van Wijdemeren, heeft onlangs de nieuwe bestuursleden van Stichting Primair benoemd. Dit deed hij als voorzitter van het WGR-orgaan van de stichting. Het nieuwe bestuur bestaat uit zeven personen met deskundigheid op diverse gebieden, zoals onderwijs, financiŽn, juridische zaken en bouwkunde.

De heer D. Spel, wethouder van de gemeente Weesp en voorzitter van het interim bestuur van Stichting Primair, gaf bij de benoeming aan dat hij de toekomst van de stichting met vertrouwen tegemoet ziet, mede door de samenstelling van het nieuwe bestuur. Hij wenste het nieuwe bestuur alle succes en wijsheid toe en overhandigde de nieuwe voorzitter, mevrouw A. Wooldrik-van Schooten, de voorzittershamer.

Overkoepelend

De Stichting Primair is een overkoepelend orgaan waarin het bestuur van het openbaar onderwijs in de gemeenten Bussum, Loenen, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren is ondergebracht. De stichting heeft een bestuur en een directie. De wethouders onderwijs van de deelnemende gemeenten zijn vertegenwoordigd in het WGR-orgaan. Deze stelt de begroting en de jaarrekening vast en benoemt bestuursleden. In 2004 bleek Stichting Primair te kampen met organisatorische en financiŽle problemen en moest het toenmalige bestuur opstappen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10ļ Naar volgende bericht