Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Geheime Vergaderingen?

Wijdemeren, 6 april 2005. Robby Israel uit Kortenhoef zet vraagtekens bij het aantal geheime vergaderingen dat raad en college houden.

(Toelichting redactie: In het artikel van Herman Stuijver in de Wie Wat Waar over de claim van oud-wethouder Torsing stond, dat er vorige week donderdag een geheim overleg met de fractievoorzitters heeft plaatsgevonden.)

Reactie

Geachte redactie,

Alweer een geheime vergadering! Van de doelstelling van het college om openheid jegens de burger te betrachten is niet veel meer over. Steeds weer vinden er geheime besprekingen plaats die bij mij steeds weer het vermoeden doen rijzen, dat er onsmakelijke gegevens verborgen moeten worden gehouden. Hier moet een einde aan komen.

Uiteraard weet ik niet wat er waar is aan de geruchten betreffende de acties van voormalige en huidige wethouders rond het Zuidsingel project. Wel lijkt me duidelijk, dat er sterke behoefte aan openheid is. Twijfels rond wethouders dienen te worden weerlegd of tot consequenties te leiden. Andere wegen zijn er niet.

In dit licht bezien is het verbijsterend dat de raad in vergadering d.d. 17 maart jl. in grote meerderheid de suggestie van Els van Hal heeft verworpen de feiten rond deze kwestie grondig uit te zoeken. Stond hier wederom het coalitiebelang boven het publieke belang? Hoe kunnen wij bij dit soort taferelen burgers er toe bewegen een actieve rol in de gemeentelijke politiek te ambiŰren? De bestuurlijke en politieke armoede zal binnenkort niet meer te keren zijn.

Met vriendelijke groet,
Robby Israel


De wekelijkse nieuwsbrief RegenZwaar bewolktMatige wind11║ Naar volgende bericht