Rik Jungmann

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

WWW over Claim Torsing

Wijdemeren, 6 maart 2005. In de Wie Wat Waar van deze week geeft Herman Stuijver duidelijkheid over de claim van Oud CDA-wethouder Torsing.

In een uitgebreid artikel gaat Herman Stuijver in de WWW in op de zaak rond de grondtransacties aan de Zuidsingel en de rol van de familie Neef en oud-wethouder Torsing daarin.

Kort samengevat komt de kwestie volgens het artikel neer op het volgende:

De vader van wethouder Wim Neef zou in 1994 aan Torsing een machtiging hebben gegeven om namens hem te onderhandelen over de verkoop van zijn grond. Die grond lag op een plaats waar later woningbouw gepleegd zou worden.

Naderhand heeft Neef senior de grond zelf verkocht aan de gemeente, waarbij Torsing niet werd ingeschakeld, die daardoor (mogelijk) financiŽle schade leed. Deze lezing van de gang van zaken is het onderwerp van een geschil tussen Torsing en Neef senior.

Torsing heeft daarop een claim neergelegd bij Neef senior. Ook heeft hij burgemeester Bijl ingelicht over deze kwestie en hem gevraagd om uiterlijk op 4 april duidelijkheid te verschaffen in deze zaak. Dat is de claim waar burgemeester Bijl het over had in de raad van 17 maart.

Om zijn verhaal kracht bij te zetten wil Torsing een getuigenverhoor laten afnemen bij de rechtbank, waarbij Neef senior, Neef junior (de wethouder), oud-burgemeester Kozijn van 's-Graveland en een vierde getuige worden opgeroepen.

Ook heeft Torsing beslag laten leggen op de bewuste grond in afwachting van de verdere ontwikkelingen. Daardoor kon de grond niet overgedragen worden binnen een week, zoals burgemeester Bijl toezegde tijdens de raad van 17 maart.

De betrokkenheid van wethouder Wim Neef zou volgens het artikel in de WWW en volgens inspreker Erik van der Wiel blijken uit het feit dat wethouder Neef "economisch eigenaar" van de grond was ten tijde van de verkoop.

Update 1, 6-4-2005, 23.50: Diverse bronnen stellen dat inspreker Erik van der Wiel de schoonzoon van oud-wethouder Torsing zou zijn. Waarvan acte.

Update 2, 6-4-2005, 23.51: In zijn artikel maakt Herman Stuijver melding van het feit dat er een geheim overleg, afgelopen donderdag, over deze kwestie met de fractievoorzitters heeft plaatsgevonden.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil15ļ Naar volgende bericht