Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Don Bijl corrigeert Voigt

Wijdemeren, 29 september 2004. Tijdens de raad van vorige week leidden emails van René Voigt (DBW) aan de pers tot enige commotie. Toen liet burgemeester Don Bijl al doorschemeren dat Voigt vertrouwelijkheid geschonden zou hebben met zijn emails.

Don Bijl: Vertrouwelijkheid geschonden.

René Voigt: Transparantie bestuur

Inmiddels heeft René Voigt antwoord van het college gekregen op zijn vraag over het vermeende illegale gebruik van gemeentegrond door VVD raadslid Tjitske van Emden.

Het college schrijft dat Mevrouw van Emden met een bouwvergunning haar huis heeft uitgebouwd. Bij die verbouwing is aangrenzend gemeentegroen beschadigd geraakt. Van Emden wilde het stukje groen van de gemeente kopen, maar deze wilde niet verkopen, omdat het "beeldbepalend en structuurbepalend" is. Over de veroorzaakte schade wordt nog onderhandeld tussen de gemeente en Tjitske van Emden.

Omdat het hier om een privaatrechtelijke kwestie ging, heeft het college besloten geen openbaarheid aan het besluit te geven, zoals altijd met dit soort kwesties gebeurt.

De brief sluit af met een vermanende opmerking aan het adres van René Voigt.

"Wij betreuren het feit, dat u een schriftelijke vraag stelt over een aangelegenheid, waarvan u wist dat deze vertrouwelijk was behandeld, en dat u hierover de openbaarheid hebt gezocht. Hiermee wordt de privacy van een inwoner geschaad. Dit is des te gevoeliger in het geval van een raadslid. Raadsleden zitten immers toch al “in de etalage”.


. BewolktWindstil16º Naar volgende bericht