Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Voigt zorgt voor opschudding

Wijdemeren, 23 september 2004. Met zijn emails aan de Wijdemeerse Webkrant zorgde RenÚ Voigt (DBW) voor enige opschudding.


RenÚ Voigt (DBW)

Vorige week zond RenÚ Voigt, fractievoozitter van DBW, een copie van enkele emails aan burgemeester Don Bijl en griffier Baerte de Brey naar de Gooi- en Eemlander en de Wijdemeerse Webkrant. Dat leidde vanavond tot kritische opmerkingen van fractievoorzitter Els van Hall van de VVD, daarin bijgevallen door burgemeester Don Bijl.

De emails hadden een informele vorm. Zij vingen aan met "Beste Baerte", resp. "Beste Don". Els van Hal had grote moeite met de op deze wijze van naar de pers gaan. Zij viel daarbij niet over de inhoud van de emails, maar wel over de informele vorm. Met name de aanhef met de voornaam schoot haar in het verkeerde keelgat. Burgemeester Don Bijl viel haar bij in haar kritiek op Voigt. Gert Zagt (DBL) voegde aan de kritiek van Van Hall toe dat Voigt met de emails de vertrouwelijkheid van informatie verbroken zou hebben. Burgemeester Don Bijl bevestigde dit, maar verklaarde daar op een later moment op terug te zullen komen.

Voigt begreep niet veel van de kritiek, maar verklaarde bereid te zijn de volgende keer de emails aan te vangen met "Geachte heer Bijl" en "Geachte heer De Brey".

Over de vragen die hij stelde inzake het illegale gebruik van gemeentegrond door VVD raadslid Tjitske van Emden, verklaarde deze verbaasd te zijn geweest over de publicatie van de vragen van Voigt in de Wijdemeerse Webkrant. Direct bij de aanvang van de raadsvergadering gaf zij een verklaring af dat er geen enkel probleem met de gemeente bestaat. Over haar gebruik van gemeentegrond is door het college een besluit genomen en vindt er nog nader overleg plaats.


Als teksten aan de redactie worden gezonden zonder enig nader verzoek of nadere toelichting, dan worden deze, als zij nieuws bevatten, letterlijk in een geel kader opgenomen, voorzien van het opschrift "Reactie", "Ingezonden Bericht" of "Persbericht". In die gevallen is de tekst een letterlijke weergave van de tekst die de redactie ontving. Als de verzender van de tekst in een toelichting vraagt om verdere redactie van de tekst, een embargo of als van de tekst wordt aangegeven dat deze uitsluitend een toelichting is die niet voor publicatie geschikt is, dan wordt aan dit verzoek voldaan. Red.


. RegenHarde wind14║ Naar volgende bericht