Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Reactie: College handhaaft wet

Wijdemeren, 22 september 2004. Uit onderstaande ingezonden reactie blijkt dat VVD-voorzitter Robby Israel zich verbaast over de vragen die fractievoorzitter RenÚ Voigt aan het college van B&W stelde.

Voigt vroeg aan het college waarom er nog geen raadsvoorstel inzake het beleid over de permanente bewoning van recreatiewoningen was behandeld, terwijl het college wel in de pers laat weten wat het beleid zal worden. Israel stelt daar in zijn reactie tegenover dat het college gewoon de wet uitvoert, zoals dat van het college verwacht mag worden, en daar dus geen apart raadsvoorstel voor hoeft te maken.

Reactie

Geachte redactie,

Volgens uw bericht merkt RenÚ Voigt van DB Wijdemeren op dat het college nog geen voorstel naar de raad heeft gestuurd inzake handhaving van het verbod op permanente bewoning recreatiewoningen.

Niemand heeft meer respect voor het dualisme dan ik, maar het kan toch niet zo zijn dat het college een apart raadsbesluit nodig heeft om de wet te handhaven? Of zijn we reeds zo ver richting anarchie opgeschoven dat gedogen de norm is en handhaven de uitzondering die inderdaad per geval aan democratische besluitvorming moet worden onderworpen?

Mij lijkt dat de heer Voigt op het verkeerde herfstelijke spoor is doorgeschoten.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel


. RegenHarde wind12║ Naar volgende bericht