Rik Jungmann

Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Kunst aan de Dijk opent seizoen

Kortenhoef, 22 september 2004. De herfst is volop begonnen. Tijd voor het seizoen van van binnenactiviteiten. Stichting Kunst aan de Dijk opent het nieuwe seizoen op 7 oktober met het Ruysdaelkwartet.

Persbericht

Vier strijkers en één componist in Kortenhoef
Ruysdaelkwartet speelt in het Oude Kerkje

Donderdag 7 oktober opent Kunst aan de Dijk het seizoen 2004-2005 met een concert van het Ruysdaelkwartet in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Op het programma staan strijkkwartetten van Beethoven, Bartok en Ter Veldhuis. Componist Jacob ter Veldhuis zal persoonlijk aanwezig zijn om een toelichting op z’n werk te geven.

Ruysdael Kwartet
Het Ruysdael Kwartet bestaat uit Joris van Rijn (viool), Jacobien Rozemond (viool), Gijs Kramers (altviool) en Winnyfred Beldman (cello). Het is een van de veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeren nu bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik te Keulen en geven concerten door heel Europa.

Op het programma staan de volgende werken:

  • Beethoven: Strijkkwartet nr 14

  • Bartok: Strijkkwartet nr 3

  • Ter Veldhuis; Strijkkwartet nr 3

Componist Jacob ter Veldhuis
Jacob ter Veldhuis (1951) begon z’n carrière in de rockmuziek. In de jaren tachtig werd hij bekend met steeds welluidender composities die regelrecht uit het hart komen, het oor behagen en het effect niet schuwen. Hij maakt virtuoos gebruik van elektronica en verwerkte hoge en lage invloeden in z’n werk, van Bartok tot Chet Baker en zelfs de Golfoorlog. Goldrush Concerto werd een hit, evenals het Derde Strijkkwartet. Ter Veldhuis werkt momenteel aan nieuwe stukken voor Orkest de Volharding en het Concertgebouworkest. In Kortenhoef kunt u persoonlijk kennis maken met de componist, zijn ideeën en zijn werk.

Datum en tijd: Donderdag 7 oktober om 20.15 uur (kerk open 19.30 uur)
Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Toegang: € 12,50, donateurs € 9,00
Reserveren: info@kunstaandedijk.nl of 06-30946840
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl


. RegenHarde wind12º Naar volgende bericht