... ...

Rik Jungmann

ingezonden reactie
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Groen in Wijdemeren

Wijdemeren, 15 maart 2004. Op het artikel over de groenvoorziening en de kap van bomen kwam oberstaande reactie van Martin Stevens uit Kortenhoef.

ingezonden reactie op groenvoorziening

De groenvoorziening in Wijdemeren getuigt niet van enig inzicht. Wellicht dat dat in de toekomst gaat veranderen, maar van beleid is nu nog niets te zien. Dat bomen gerooid worden heeft te maken met de maximale leeftijd van de soorten die ooit geplant zijn. de bomen waren vaak aan hun eind , o.a. door de slechte wijze van verzorgen, standplaats en soortkeuze.
Op zich is dat niet nieuw, maar een beter beleid zou gewenst zijn. Op de Julianaweg (niet gerooid) staan prunussen die ook elders geplant zijn. Leuker is een andere soort. Meer afwisseling.

De overhoekjes worden ingeplant met bonte liguster en andere goedkope heesters. Het ziet er niet uit, is arbeidsintensief (snoeien, spuiten, wieden) en van geen waarde voor de omgeving.
Het gras wordt overal kort gehouden. Wellicht zou het eens handig zijn om een deskundige in te huren (of in dienst te nemen) Of eens een handboek aan te schaffen (Van Arie Koster bijv.) Of het laatste themanummer (over natuurlijk groen) van Tuin en Landschap'' een ereplaats te geven op het bureau van het hoofd groenvoorziening... dan kunnen de belachelijke ligusterblokken van mij wel plaatsmaken voor parkeerplaatsen met bomen.

Martin Stevens


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind13 Naar volgende bericht