... ...

Rik Jungmann

ingezonden reacties
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Reacties n.a.v. verdiepingen

Loosdrecht, 14 maart 2004. Cor Lam en Sjors Chamboné reageerden naar aanleiding van de inspraakavond over het verdiepingenplan afgelopen woensdag.

ingezonden brieven

Cor Lam uit Loosdrecht:

Wat mij erg opviel was dat veel zakenlui(....) en bestuurders (die al gekozen hebben.....) geen tegenspraak en argumenten meer duldden. Frappant was daarnaast dat de "gewortelde plassenkenners" vrijwel unaniem de voorkeur geven aan zekerheid en daarom vooralsnog kiezen voor het veel duurdere oude uitbaggeren (ook dat kan in een nieuw jasje). Mijn insteek was en is verantwoord kiezen zonder onduidelijkheden, dus zonder aannames en veronderstellingen.
Met heel vriendelijk sprekend aanwijzen niet uitsluiten gedroeg gedeputeerde Moens zich in mijn ogen onbehoorlijk, politiek vies en ondemocratisch!
Raadsleden met onderbouwde meningen gaan er helaas door twijfelen... Sta voor je mening!
Eerst echte antwoorden, dan heroverwegen.
Laat gedeputeerde Moens de historische fout maken en laten wij daar buiten blijven!
Cor Lam.

Sjors Chamboné (Water Skiclub Loosdrecht):

Middels deze inspraakronde willen wij de WaterSkiclub Loosdrecht onze bezorgdheid uiten over de voorliggende bagger en zuig plannen. Wij hebben begrepen dat er door het zuigen van putten een hogere golfslag kan komen. Zoals u waarschijnlijk weet heeft de georganiseerde waterskisport glad water nodig. Golven zijn voor ons dan ook uit den boze. Wij géén tegenstander van dit baggerplan. Wel willen wij als 50 jarige gebruiker van de Loosdrechtse Plassen betrokken worden bij de verdere ontwikkelingen van onze Plassen.

Ook willen wij u een alternatief en of gecombineerd zuig plan aanbieden. Indertijd heeft de gemeente Loosdrecht Bureau Haskoning een onderzoek laten verrichten hoe het dorp weer op de kaart van Nederland gezet kon worden. Een van de zaken die Haskoning tegenkwam was het feit dat mensen die een rondje Loosdrecht maken bijna nergens water zien. Kortom breng het water naar de Dijk of wat wij nu voorstellen is breng de Dijk naar het water. Wij hebben voor u een oplossing die goed is voor de gehele gemeenschap van Loosdrecht. Denkt u is creatief met ons mee. Als u vanaf de Recreatiestrook een dijk van ± 30 meter breed aanlegt en die langs de WaterSki Baan op de 5e plas laat lopen en dan weer afbuigt naar het eiland de Meent en daar op aansluit. Wij zijn er van overtuigd dat u ontzettend veel kubieke meters bagger op deze manier kwijtraakt, want daar maakt u deze dijk van. Als u deze (Meent)dijk voorziet van zand kanten die langzaam dieper worden heeft deze dijk een enorme aantrekkingskracht op recreanten zonder boot. Zie het effect van het nieuwe strand op de Strook. Als u de Meent ook op deze manier opknapt, dus rondom de kanten voorziet van een strand net zoals een klein strandje op Marcus Post dan kunnen ook hier de mensen fantastisch recreëren en heeft u uw eigen Bounty Eiland gecreëerd. Uniek in Nederland.

De Voordelen op een rij:

 • U kunt heel veel bagger kwijt in deze dijk.

 • U kunt ook zandputten zuigen en een klein gedeelte gebruiken voor de aanleg van de stranden langs de (Meent)dijk en op de Meent.

 • Het Plassenschap kan entree heffen bij de bezoekers van de (Meent)dijk en zo de financiële problemen oplossen die het Schap heeft.

 • Op het Bounty Eiland de Meent kunnen festiviteiten georganiseerd worden waar weer geld mee gegenereerd kan worden. Denk aan sport, muziek, bedrijfsuitjes etc.

 • De economie van Loosdrecht zal een impuls krijgen omdat de bezoekers ook wel een keer in het dorp gaan kijken of ergens een hapje gaan eten.

 • Of de bestaande Loosdrechtse Horecabedrijven zoals b.v. Ottenhome kunnen het voor een dag huren om er een festiviteit te organiseren.

 • U kunt ruimte op het eiland verhuren aan een zeilschool. Levert allemaal inkomsten op voor het Schap.

 • De WaterSkiclub Loosdrecht krijgt door de (Meent)dijk een eigen voor wind en andere boten afgeschermde waterskibaan en kan weer wedstrijdskiërs gaan opleiden.

 • Daardoor zullen meer mensen lid worden van de WaterSkiclub Loosdrecht en zal het aantal vaarbewegingen op de plassen van de niet georganiseerde waterskiërs afnemen.

 • De bewoners van de Kievitsbuurt zijn dan af van de overlast van ongeorganiseerde snelvaarders omdat de WSL maar met 1 boot op de waterskibaan gaat varen. De rest mag daar niet meer hardvaren.

 • De WaterSkiclub Loosdrecht internationale wedstrijden kan organiseren omdat we dan géén ruw water meer hebben en de toeschouwers via de (Meent)dijk kunnen kijken naar de wedstrijd.

 • De Nederlandse Waterski Bond mee wil participeren om er een nationaal trainingscentrum van te maken.

 • Door deze recreatieve oplossing van het baggerprobleem er weer allerlei financiële fondsen aan te boren zijn om dit plan te realiseren. Denk aan NOC/NSF, de Provincie, Brussel etc.

 • De Pier in Oud-Loosdrecht is niet meer nodig omdat dit plan voldoende recreatieve impulsen aan Loosdrecht geeft. Scheelt hoge investeringen en exploitatie lasten.

De nadelen op een rij:
Men kan niet meer om de Meent heen varen.
De klanten van Jachthaven Manten kunnen alléén nog uitvaren via de Waterskibaan. (Dat gebeurt nu ook voor 99 % van die vaarbewegingen)
U moet voor voldoende parkeergelegenheid zorgen. Maar daar bent u al mee bezig.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktHarde wind10º Naar volgende bericht