Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Ingezonden brief


GAD geld terug naar de burger?

Nederhorst den Berg, 31 oktober 2003. Cor Koster uit Nederhorst den Berg stuurde onderstaande brief aan de gemeenteraad. De gemeente kreeg 360.000 te veel betaalde kosten van de GAD terug. In plaats van deze terug te geven aan de burgers die het geld betaald hebben, boekte de gemeente het geld in als meevaller. Cor Koster is het daar niet mee eens.

Ingezonden brief

Aan de raad van de gemeente Wijdemeren

Nederhorst den Berg, 31 oktober 2003

Geacht College, geachte Raad,

In een persbericht van 24 oktober laat de gemeente weten een financile meevaller te hebben door de afwikkeling van een geschil in verband met de kosten van de verwerking van huishoudelijk afval. De gemeente Wijdemeren heeft hierdoor ca. 360.000 ontvangen. Het geld is in wezen een teruggave van de Gewestelijke Afvalstoffendienst, omdat de inwoners van Nederhorst den Berg en Loosdrecht destijds - vr de samenvoeging - teveel betaald hebben. Dit geldt overigens niet voor de inwoners van de vroegere gemeente 's-Graveland, omdat die gemeente in die periode geen gebruik maakte van de diensten van het GAD.

De gemeenten Loosdrecht en Nederhorst den Berg zijn er altijd van uitgegaan dat de tarieven voor het ophalen van huishoudelijk afval kostendekkend moeten zijn, en dat burgers niet mr hoeven te betalen dan de kosten. Die opvatting, die ook andere gemeenten in het gewest huldigen, heeft er bijvoorbeeld in 2001 toe geleid dat de gezinnen in Nederhorst den Berg 50 euro terug kregen, omdat ze in de periode daarvoor meer betaald hadden dan wat de kosten waren. Zo hoort dat ook.

Nu blijkt dat het college van B&W van Wijdemeren dat terugontvangen geld gewoon in de jaarrekening gestopt heeft, in plaats van het bedrag terug te geven aan de mensen in Loosdrecht en Nederhorst den Berg die destijds teveel betaald hebben. Ik vind dat onacceptabel, en ik verzoek u dan ook ervoor te zorgen dat het geld terechtkomt waar het hoort, namelijk bij diegenen aan wie in het verleden een te hoog bedrag in rekening is gebracht.

Met vriendelijke groet,

Cor Koster


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...