Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uitslag Nederland

Wijdemeren, 22 januari 2003. De voor 99,9% zekere uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van vandaag. Dat de politiek leeft blijkt wel uit het opkomstpercentage van bijna 80%! 

Het CDA is na een uitermate spannende nek-aan-nek race toch als grootste partij uit de strijd gekomen, ondanks de fantastische winst van de PvdA. De VVD krabbelt weer op, maar niet genoeg  voor een 2-partijen regering met het CDA. Ook de LPF heeft het beter gedaan dan de peilingen voorspelden, maar is (voorlopig?) wel uit beeld als derde partij in een coalitie met CDA/VVD.

Morgen begint het informeren, want Balkenende wil eerst alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart laten brengen alvorens zich uit te spreken over de beste combinatie.

Toen Maarten Haverkamp, het enige Tweede Kamerlid van Wijdemeren, in oktober afscheid nam van de gemeenteraad had hij vast niet gedacht dat het er voor hem nog om zou spannen of hij al in eerste termijn herkozen zou worden. Maar hij heeft niet voor niets intensief campagne gevoerd, ook in Wijdemeren. Als nummer 44 op de lijst voor het CDA was het lang nagelbijten, in de peilingen kwam het CDA op 42 en de PvdA op 43, in de exit polls was het precies andersom. Later op de avond kon Maarten weer rustig adem halen bij een stand van 45-40 voor het CDA. Maar weer gierden de zenuwen door de keel toen het verschil zetel voor zetel slonk tot 44-42. Toen dat uiteindelijk ook de slotstand bleek kon Maarten eindelijk gefeliciteerd worden.

(Op 27 januari is de definitieve uitslag vastgesteld. Er zijn geen veranderingen opgetreden. Red.).  


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto: - Bron: NOS teletekst
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...