Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Magere opkomst

Wijdemeren, 18 januari 2003. Gewend aan veel politiek campagnegeweld op de zaterdag voorafgaand aan verkiezingen, ging uw politieke  verslaggever vandaag op stap naar de kernen van Loosdrecht, Nederhorst en Kortenhoef. Hij is inmiddels een illusie armer.

 

         

Geen spoor van campagnes op het Lindenplein (links) in Loosdrecht en aan de Voorstreek (rechts) in Nederhorst d. Berg. Alleen het CDA was op beide plaatsen aktief.

Kraampjes, folders, bussen behangen met posters, fanfareorkesten staan op het netvlies als je denkt aan de lokale verkiezingscampagnes. Maar niet in Wijdemeren dit jaar op de zaterdag voor de landelijke verkiezingen. In schril contrast met bijvoorbeeld de laatste landelijke verkiezingen, maar vooral met al het verkiezingsgeweld waarmee we nu al wekenlang in alle media, de televisie voorop, worden geconfronteerd.Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef. 
CDA-kamerlid Maarten Haverkamp in gesprek met
een potentiële kiezer, rechts wethouder Wim Neef. 

Wellicht worden er de komende dagen nog wat acties gevoerd en folders verspreid, maar in de dorpskernen kostte het heel veel moeite om toch nog één aktieve partij te vinden, het CDA. In  Loosdrecht en in Nederhorst waren ze reeds vertrokken, maar in Kortenhoef was het eindelijk raak. Een heuse kraam met lokale politici en het extra gemotiveerde Wijdemeerse kamerlid, Maarten Haverkamp, want met zijn 44e plaats op de kieslijst van het CDA had hij twee weken geleden ook niet gedacht dat het er nog zo om zou gaan spannen! 
Op welke website komen wij?
Bloemenverkoopsters in Nederhorst den Berg.


In Nederhorst reageerden de 'bloemenmeisjes' teleurgesteld op het wegblijven van de politieke partijen, de PvdA en de VVD in het bijzonder. Misschien een tip voor de volgende keer, want toen een omstander hoorde dat alleen het CDA campagne had gevoerd, reageerde hij spontaan: "Dan krijgen zij mijn stem!".


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...