Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Snelvaren? Betalen!

Loosdrecht, 18 februari 2003. De boetes voor te snel varen op de Loosdrechtse Plassen gaan omhoog. Dat heeft het Plassenschap Loosdrecht besloten.

Met al dat ijs staat het hoofd niet echt naar te snel varen met een sloep. Toch stond dit bericht van Simone Stevens vanavond in de Gooi. De boetes gelden ook voor sloepen die harder varen dan 12 km/u.


Als de schaatsen weer in het vet zitten...

Als men de tweede keer gepakt wordt, dan is de boete € 23,-- voor 6 km te hard, oplopend naar € 104,-- bij 35 km of meer te hard. Wordt de overtreding daarna nog een keer vastgesteld, dan wordt de boot in beslag genomen en ontfermt het Plassenschap er zich over.

Jacob van der Meulen (o.a. van de Hiswa) en de watersportbedrijven zijn blij met de maatregel. Als een bedrijf een boot wil demonstreren, dan kan het een ontheffing krijgen, maar alleen op de Derde en Vierde Plas.

Met name kopers van sloepen vragen steeds grotere motorvermogens. Reinout Broos van het Plassenschap heeft het zelfs over sloepen met een vermogen van 300 pk waar je achter kunt waterskiën.

Kan een boot harder dan 12 km/u, dan moet er een snelvaartontheffing van het Plassenschap aan boord zijn. Kan de boot sneller dan 20 km//u, dan is een Y-registratie vereist.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...