Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Woningbouw Ter Sype

Loosdrecht, 4 november 2002. In de gemeenteraad deelde wethouder Wim Neef afgelopen donderdag mee dat er gebouwd mag worden op het terrein Ter Sype, zuidelijk van Loosdrecht. In de Gooi van afgelopen zaterdag gaf Nico Postma meer details.

De afgelopen jaren is er veel discussie geweest over de mogelijkheid om in de nabijheid van het vliegveld Hilversum te bouwen. Daarbij speelde eventuele geluidsoverlast een rol in de besluitvorming.

Om toch woningbouw te kunnen plegen als Ter Sype niet door zou gaan, werd ook gedacht over nieuwbouw langs de Molenmeent achter de brandweerkazerne.

De provincie heeft echter per email toestemming verleend om op Ter Sype 39 huurwoningen, 20 patiowoningen en 11 twee-onder-een-kap- en rijtjeswoningen te bouwen. Deze toestemming is verleend als fase 1 van het bestemmingsplan Hallincksveld. Tot het vliegveld gesloten wordt (wat niet zeker is) zal fase 2 niet uitgevoerd kunnen worden vanwege de geluidszones rond het vliegveld. In totaal zouden er 220 woningen gebouwd kunnen worden in het hele plan.

De koophuizen gaan tussen de 159- en 352 duizend euro kosten en zullen vorzien worden van een vijfjarig antispeculatiebeding. Woningbouwvereniging Atrium zal de appartementen gaan verhuren voor een maandelijkse huur van 417, 533 en 680 euro.

De ingang van de wijk komt bij De Tjalk. De huizen worden zandkleurig met antraciet kleurige daken.

Met deze goedkeuring zijn de plannen aan de Molenmeent voorbij volgens wethouder Neef.

Lees ook het ingezonden stuk van Wim van Oudheusden van 30 september.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...