Vorig bericht

Home

Volgend bericht

's-Gr. - Houten 1-1

's-Graveland, 3 november 2002. De SV 's-Graveland speelde 1 - 1 gelijk tegen Houten.

's-Graveland - Houten 1-1 (1-0).

34. Johnny Hendriks 1-0, 73. Wesley Kints 2-0.
Scheidsrechter: Drenth. Toeschouwers: 225.

Het beginoffensief was duidelijk voor Houten. De gasten die vorig seizoen door haar kampioenschap, na hun degradatie het seizoen daarvoor, in een keer terugkwamen in de derde klasse hadden na zes minuten al op voorsprong kunnen komen, maar de toegekende strafschop werd niet benut. De ingeschoten bal werd naast geschoten. Wellicht door deze misser en het feit, dat 's-Graveland beter in de wedstrijd kwam werd Houten meer en meer onder druk gezet. Dat leidde na twintig minuten tot de eerste zeer reële kans. Een lob van Johnny Hendriks naar spits Marco Nieuwenhuis kon ternauwernood door de Houtense verdediging worden weggetikt. De Houtenaren hadden daarna alle geluk, dat de afvallende bal door Marc Jansen werd over geschoten. 's-Graveland bleef nu van zich doen spreken en werd na ruim een half uur ten koste van een overtreding gestopt. De toegekende vrije trap, door Michel Schouten genomen, belandde bij Hendriks die uit een moeilijke positie toch schitterend scoorde (1-0). Vlak voor de rust had 's-Graveland nog pech dat een inzet van Rob Fecken maar net door keeper Janssen van Houten tot corner verwerkt kon worden.

Alhoewel de tweede speelhelft niet het niveau haalde van de eerste 45 minuten toonde 's-Graveland zich met name gedurende de eerste 20 minuten wel de meerdere. Hieruit konden de gastheren echter geen voordeel uithalen. De kansen hiervoor waren zeker aanwezig. De beste hiervan was een inzet
van Pascal Jongsma die uit een moeilijke positie vanaf links de bal buiten bereik van de Houtense verdediging via de lat achter zag gaan. Het was dan ook een enorme tegenvaller dat ruim een kwartier voor tijd Houten wel kon scoren. Het niet effectief wegspelen van de bal in eigen strafschopgebied werd door de spits van de gasten onmiddellijk afgestraft. Het bleef hierbij, waarbij aangetekend kan worden dat 's-Graveland, doordat MSV'19 tegen Zeist haar eerste nederlaag leed, nog de enige ploeg in de afdeling is die nog niet heeft verloren.