Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ottenhome blijft

Loosdrecht, 25 juli 2002. Ottenhome blijft nog twee jaar open. Glimmend van trots presenteerden de wethouders Neef en Siemons samen met de heer Kooistra (directeur Fortis Vastgoed) en mevrouw van de Water (directeur van Ottenhome) de nieuwe plannen voor de jachthaven en het aansluitende gebied.

Loco-burgemeester Wim Neef opende de bijeenkomst. Hij vertelde dat er nu een nieuwe start voor Ottenhome komt waarbij het recreatiecentrum nog twee jaar open blijft. De bijeenkomst en de publiciteit rond de verlenging en de plannen zijn met opzet gekozen om de negatieve sfeer rond de ontwikkelingen met betrekking tot Ottenhome en het aansluitende gebied een positieve wending te geven.


Links loco-burgemeester Neef, rechts Fortis Directeur Kooistra bij de ondertekening van de intentieovereenkomst.

V.l.n.r. Directeur Kooistra (Fortis), Directeur V.d. Water (Ottenhome), Wethouder  Siemons en Loco-burgemeester Neef.

Wijdemeren en de Provincie Noord-Holland zien de watersport in het gebied als speerpunt in het beleid. De provincie is met de komst van Loosdrecht de grootste watersportprovincie van Nederland geworden (groter dan Friesland). De intentieverklaring tussen Wijdemeren en Fortis die vandaag getekend werd moet de plannen van Fortis met Ottenhome en het plan "de Swing" van Situs tot een geheel smeden.

Wethouder Yvonne Siemons verklaarde dat toerisme en recreatie van groot belang zijn voor Loosdrecht. Er komen jaarlijks 200.000 bezoekers die ook hun geld besteden in de omgeving. Als Loosdrechtse vindt zij dat Loosdrecht ondenkbaar is zonder Ottenhome. Tijdens de onderhandeling met tal van partijen hebben de beide wethouders zich tot het uiterste ingespannen om tot dit resultaat te komen, waar zij trots op mogen zijn. Oorspronkelijk zou de inventaris van Ottenhome op 1 juli verkocht zijn. Nu is dat gelukkig voorkomen.


Ottenhome, de plaats van de ondertekening.

Interview met Radio-M 

In de gepresenteerde plannen vormt de "Tweede Heul" (tweede doorgang tussen de Vuntusplas en de Eerste Plas) de verbinding tussen beide plannen. 

Directeurr Kooistra van Fortis Vastgoed is vooral blij dat de nieuwe plannen het doorzicht naar de plassen herstellen en openen.

Mevrouw v.d. Water (directeur Ottenhome) is blij met de ontwikkelingen. Zij maakt dit zomerseizoen af.

In het persbericht van de gemeente Wijdemeren werd hierover opgemerkt:

Nieuwe start Ottenhome

Anderhalf jaar geleden kocht Fortis het onroerend goed van eigenaar L.M. de Bruin met de bepaling dat het watersportcentrum op 15 oktober a.s. de exploitatie zou beŽindigen met als doel de locatie te herontwikkelen.

Zoals gepland gaan de deuren van Ottenhome op 15 oktober inderdaad dicht. Vanaf februari 2003 zal het centrum haar activiteiten echter weer kunnen hervatten. Recreanten kunnen dan weer bij Ottenhome terecht voor de bootverhuur, zeildagen en verhuur van ligplaatsen.

Ook het partycentrum zal vanaf februari 2003 gewoon doordraaien voor vergaderingen, feesten en partijen. Dit is mogelijk doordat Fortis de fasering van de uitvoering van haar nieuwbouwplannen zodanig wil aanpassen dat Ottenhome nog tot uiterlijk oktober 2004 open kan blijven. 


Reacties

Auteur: Douwe van Essen/ Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...