Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rijdende Rechter

Kortenhoef, 25 juli 2002. Vandaag was rechter Rullmann op bezoek bij de Krakeelakker in Kortenhoef. Zij kwam ter plaatse kijken naar de twist over de parkeerplaats die door de gemeente 's-Graveland aan de Krakeelakker is verkocht, tegen de zin van de aanwonenden.

Over en weer werden argumenten gewisseld en werd de situatie uit en te na bestudeerd. Uit de sfeertekening die Nico Postma in de krant zette kwam naar voren dat de rechter, die zelf in Amsterdam woont, niet erg onder de indruk was van de parkeerproblemen aan het Moleneind. "Ik constateer dat de woningeigenaren en hun gasten hier allemaal hun auto kwijt kunnen." Advocaat Tomlow van de bewoners ziet dat heel anders: "Er is ook een kerk en tijdens dorpsactiviteiten is er sprake van overbelasting in dit gebied." Rechter Rullmann: "Als ik jarig ben kan ook niet iedereen op mijn oprit staan."

Henk de Kloet van de Krakeelakker laat zich op een zeker moment in Het Kraaiennest ontvallen dat het vroeger nog leuk was in het dorp. "Toen er nog geen import woonde."

De rechter vraagt aan de Krakeelakker of de parkeerproblemen verlicht kunnen worden door de slagboom tijdens evenementen open te zetten. Dat wordt door Henk de Kloet toegezegd. Mocht de parkeerplaats weer in de oude staat terug moeten worden gebracht, dan zal er een schadeclaim van € 38.000 van de Krakeelakker volgen meldt de advocaat van de voormalige jachthaven. De bewoners kondigen op hun beurt een bodemprocedure aan als het kort geding door hen verloren wordt.

De uitspraak van de "rijdende"rechter zal op 29 augustus zijn.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...