Volgend bericht

SV 's-Gr. - JSV 5-2

Wijdemeren, 14 april 2002.

's-Graveland - JSV/N'gein 5-2 (3-0).

24.1-0 Marco Nieuwenhuis, 29.2-0 Johnny Hendriks, 36.3-0 Frans Bouwman, 52.4-0 Maarten Bijlsma, 66.4-1 Mathieu Broekhuizen, 86.2 Clove Vos, 90.5-2 Marco Nieuwenhuis. Scheidsrechter F.B. Bruns. Toeschouwers 250.

's-Graveland heeft haar laatste thuisduel van deze competitie dit seizoen winnend afgesloten. Tegen het reeds gedegradeerde JSV werd weliswaar met ruime cijfers gewonnen,maar echt overtuigend was het niet. Het waren de bezoekers die het initiatief namen. Voor hen stond er niets meer op het spel waardoor ze onbevangen de wedstrijd startten. Voor 's-Graveland lag de situatie anders, want bij winst hield men zicht op de derde periodetitel. Door dat feit lag er wat spanning op het spel van de thuisclub. Niettemin was het 's-Graveland dat na die beginfase aanvallend de gevaarlijkste ploeg was.

Dit kon eindelijk in de 24ste minuut verzilverd worden door Marco Nieuwenhuis. Vanuit het centrum werd hij vrijgespeeld voor de doelman van de gasten, die hij kansloos passeerde. Deze goal brak duidelijk de ban en 's-Graveland ging nu meer ontspannen te werk. Reeds 5 minuten later werd de voorsprong uitgebreid door een tweede doelpunt. Johnny Hendriks scoorde beheerst. JSV kwam vervolgens op een 3-0 achterstand, nadat door een knappe actie van Hendriks de bal bij Frans Bouwman kwam, die hier gretig gebruik van maakte. De verwachting was, dat 's-Graveland deze ruststand
in de tweede helft zou gaan uitbreiden. Echter de scherpte ontbrak , alhoewel Maarten Bijlsman toch de score al vrij gauw naar 4-0 bracht. Maar daarna waren het de gasten uit Nieuwegein die het weinig inspirerende 's-Graveland aftroefden en tot 4-2 konden komen. In de laatste minuut was het Niewenhuis die er toch nog 5-2 van maakte. Deze overwinning houdt in dat 's-Graveland theoretisch de derde periodetitel in bezit heeft. Met nog één duel te gaan en een voorsprong van drie punten met een doelsaldo van plus acht, valt echter volgende week pas de definitieve beslissing.